Σπάνια Ford Mustang γλίτωσε από του… δάσους τα δόντια


Μετά από 25 χρόνια παραμονής στην όχι και τόσο προστατευτική αγκαλιά του δάσους, μιας σπάνια Ford Mustang Boss 302 έχει μια δεύτερη ευκαιρία να πατήσει ξανά τους τροχούς της στην άσφαλτο.

  • 18/5/2020

Ευτυχές τέλος είχε η περιπέτεια μιας σπάνιας Ford Mustang Boss 302, η οποία για 25 ολόκληρα χρόνια παρέμεινε εγκαταλελειμμένη σε δασική έκταση.

Η γαλάζια Ford Mustang εντοπίστηκε τυχαία και πλέον βρίσκεται σε καλά χέρια τα οποία θα επιχειρήσουν να την επαναφέρουν στη ζωή.

Οι ζημιές που έχει υποστεί από την πολύχρονη παραμονή της σε δασική έκταση είναι εκτεταμένες όχι όμως και μη αναστρέψιμες για κάποιον που θα θελήσει να κάνει πραγματικότητα τα όνειρα των παιδικών του ετών.

Στην προκειμένη περίπτωση αυτός είναι ο Travis Barnes, o οποίος πρόκειται να προχωρήσει στην ολική ανακατασκευή ενός αυτοκινήτου που έμεινε στην παραγωγή για έναν περίπου χρόνο και μετρά ήδη πενήντα χρόνια ζωής.

Η συγκεκριμένη έκδοση της Ford Mustang εφοδιάζεται με έναν V8 κινητήρα χωρητικότητας 5,0 λίτρων, o οποίος έχει στο πλευρό του ένα μηχανικό κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων.

Η απόδοση του οκτακύλινδρου συνόλου έφτανε τους 290 ίππους, επιτρέποντας στο περίφημο Pony car της Ford να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε σχεδόν επτά δευτερόλεπτα.

Η αξία του αυτοκινήτου υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 250.000 δολάρια στην περίπτωση φυσικά που μιλάμε για μια πρόταση που βρίσκεται σε άριστη κατάσταση.