Σπάνια Jaguar XJS V12 Lister αναζητά νέο ιδιοκτήτη


Κινητήρας 7 λίτρων με δύο turbo, τρία πεντάλ και 600 ίπποι για την super συλλεκτική Jaguar XJS V12 Lister Le Mans, των 20 κομματιών μόλις, τι άλλο να ζητήσει κανείς;

  • 8/5/2021

Ο βρετανικός οίκος Lister βελτιώνει Jaguars εδώ και δεκαετίες και η συγκεκριμένη XJS V12, ίσως είναι από τις κορυφαίες και πιο ιδιαίτερες που έχει επιμεληθεί. Έχοντας το προσωνύμιο «Le Mans», το μοντέλο αυτό διαθέτει όχι ένα, αλλά δύο υπερσυμπιεστές και ανάλογο πιο δυναμικό kit στην εξωτερική του εμφάνιση, που περιλαμβάνει και διαφορετικούς τροχούς.

Η εικονιζόμενη Jaguar XJS V12 Lister Le Mans, είναι μία από τις 20 που υπήρξαν ποτέ. Διαθέτει φαρδύτερα μετατρόχια, που συνδυάζονται με 17άρες ζάντες αλουμινίου της εταιρείας, μεγαλύτερους προφυλακτήρες, αλλαγμένη ρύθμιση στην ανάρτηση και αναβαθμισμένα φρένα από την AP Racing.

Όσο λαχταριστή μοιάζει εξωτερικά, άλλο τόσο πιο ποθητή γίνεται μετά τις επεμβάσεις που έχει υποστεί κάτω από το καπό. Ο 12κύλινδρος κινητήρας των 7 λίτρων σαν να μην ήταν αρκετός από μόνος του, με τα δύο πρόσθετα turbo έχει εκτοξευθεί στους 600 ίππους. Αρκετή ιπποδύναμη για να προσφέρει ταχύτητα άνω των 320 χλμ./ώρα. Και η δύναμη πηγαίνει φυσικά στον σωστό άξονα, που είναι ο πίσω.

Το αυτοκίνητο βρίσκεται σε έναν έμπορο αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι προς πώληση. Η τιμή του είναι κοντά στα 97.000 ευρώ, για όποιον ενδιαφέρεται. Με δεδομένη τη μοναδικότητά και τη συλλεκτική του αξία, καθώς και τις επιδόσεις του, φαντάζει λογικό το ποσό.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον κόσμο του αυτοκινήτου.