Speedweek, αντί για Festival of Speed


Αφού φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε Festival of Speed αλλά ούτε και Revival, οι διοργανωτές του Goodwood αποφάσισαν να σχεδιάσουν κάτι εναλλακτικό, για τον Οκτώβριο.

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 17/7/2020

Για το Goodwood Festival of Speed δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Η κορυφαία ετήσια διοργάνωση φίλων του αυτοκινήτου φέτος αναβλήθηκε αρχικά, λόγω της πανδημίας, για να ακυρωθεί τελείως, μερικούς μήνες αργότερα. Τώρα οι άνθρωποι του θεσμού, αποφάσισαν να κάνουν κάτι για αυτό, σχεδιάζοντας ένα νέο, online event με την ονομασία Speedweek.

Από τις 16 έως και τις 18 Οκτωβρίου, οι φίλοι της αυτοκίνησης θα μπορούν να επισκέπτονται το site και τα social media του Goodwood και να παρακολουθούν σε live streaming τα όσα διαδραματίζονται εκεί. Ένα event που θα αποτελεί «τον πλέον ανταγωνιστικό ιστορικό αγώνα στον κόσμο». Σε αυτόν θα συμμετέχουν διάσημοι οδηγοί, καθώς και αρκετά επιλεγμένα οχήματα. Μάλιστα, την τελευταία ημέρα υπόσχονται να φέρουν μερικά από τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα στην ιστορία του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού, με στόχο την κατάρριψη του ρεκόρ του Goodwood Motor Circuit. Αυτό είναι στο 1:20.4 και ανήκει από κοινού στους Jim Clark και Jackie Stewart, από το 1965!

Πέραν αυτών, Θα υπάρχει και μία Goodwood Gymkhana, όπου άλλα μοντέλα θα πραγματοποιούν stunts στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ο οίκος δημοπρασιών Bonhams θα φροντίσει να τρέξει μία online δημοπρασία παλαιών αυτοκινήτων. Όπως ανακοίνωσε και ο Δούκας του Richmond, ιδιοκτήτης του Goodwood, «Σε ένα event που δεν θυμίζει τίποτα από όσα έχουν ποτέ γίνει, το Goodwood Speedweek θα είναι μια κατάλληλη γιορτή του πνεύματος των Festival of Speed και Revival, τα οποία θα επιστρέψουν αμφότερα -μεγαλύτερα και καλύτερα από ποτέ- το 2021».