Spirit of Carrera RS: Μία ωδή στην εμβληματική 911 Carrera RS 2.7 (photos)


Η Porsche συνεχίζει να τιμά το αξιομνημόνευτο και κλασικό μοντέλο της, την Porsche 911 Carrera RS 2.7, διοργανώνοντας προς τιμήν της μία ειδική έκθεση, ονόματι 'Spirit of Carrera RS'.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: PORSCHE
  • 24/9/2022

Η θρυλική Porsche 911 Carrera RS 2.7 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού, στις 5 Οκτωβρίου του 1972. Φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια επιτευγμάτων και επιδόσεων, με τη γερμανική εταιρεία να διοργανώνει μία έκθεση προς τιμήν της.

911 Carrera RS 2.7, γνωστή και ως «RS», ή «2.7», δημιουργήθηκε αρχικά ως ένα πολύ περιορισμένης έκδοσης όχημα, καθώς η Porsche είχε στα σχέδιά της να παράγει μόνο 500 μονάδες του μοντέλου, όμως η μεγάλη του επιτυχία της άλλαξε τα πλάνα. Αποτελεί το πρώτο σπορ αυτοκίνητο στον κόσμο που διαθέτει αεροτομή στο εμπρός και το πίσω μέρος, ενώ η βάση 911 στην οποία είναι βασισμένο, και ο νέος -για την εποχή- κινητήρας του, λειτουργούν αρμονικά, δημιουργώντας ένα άρτιο και διαχρονικό αποτέλεσμα.

Ο εν λόγω κινητήρας, δια χειρός Hans Mezger και Valentin Schaffer, είναι ένας εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας χωρητικότητας2,7 L, ο οποίος αποδίδει 210 PS, και κάνει την RS να «πιάνει» τα 0-100 σε 5,8 sec. Ζυγίζει 960 kg και καταφέρνει να εκπληρώνει τους στόχους της εταιρείας: Να είναι γρήγορο και ελαφρύ.

«Είναι η πιο ευθεία μεταφορά τεχνολογίας από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην παραγωγή που έχει συμβεί ποτέ. Τίποτα δεν έχει αλλάξει σχετικά με αυτό, μέχρι και σήμερα, και αποτελεί μέρος μιας κληρονομιάς και παράδοσης στην Porsche,» είπε ο επικεφαλής της GT Vehicles, Andreas Preuninger.

Η έκθεση 'Spirit of Carrera RS' θα στεγαστεί φυσικά στο μουσείο της Porsche στην πόλη Zuffenhausen της Γερμανίας, και ξεκινώντας από τις 20 Σεπτεμβρίου, το κοινό θα μπορεί, όχι μόνο να θαυμάσει, αλλά και να έρθει σε πολύ στενή επαφή με το εμβληματικό μοντέλο της Porsche και την ιστορία του.

Μία «στρατιά» από RS 2.7 θα καταλάβει την Porscheplatz, και το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί πραγματικά με το μοντέλο, μέσω, όχι μόνο των οχημάτων, αλλά και video, φωτογραφιών, ντοκουμέντων και άλλων αλληλεπιδραστικών ειδικών δράσεων, όπως για παράδειγμα ο σχεδιασμός ενός μοναδικού μοντέλου με τους χρωματισμούς που προτιμά ο κάθε παρευρισκόμενος.

Τα 911 (964) RS και 911 (993) RS εκπροσωπούν την εποχή των αερόψυκτων οχημάτων, ενώ αυτή των υδρόψυκτων πλαισιώνουν οι 911 (996) GT3 RS, 911 (997) GT3 RS, 911 (991) GT3 RS και 911 (992) Sport Classic.