Spy photos: Η νέα Porsche 911 GT3 RS των 509 PS "γυρίζει" στο Nurburgring!


Δεν υπάρχει καλύτερο πεδίο για να απλώσει τις αρετές της, ένα αυτοκίνητο σαν την Porsche 911 GT3 RS, παρά από την "πράσινη κόλαση".

  • Φωτ.: CarPix
  • 20/4/2021

Δεν έχει περάσει και τόσο μεγάλο διάστημα από τότε που η Porsche παρουσίασε τη νέα γενιά της 911 (992), όπως και την αντίστοιχη GT3. Όμως χωρίς να χρονοτριβεί καθόλου, η εταιρεία εξελίσσει ήδη την πιο σκληροπυρηνική έκδοση της τελευταίας, που είναι η GT3 RS.  

Αυτή δεν είναι η μοναδική φορά που η νέα 911 GT3 RS εντοπίστηκε στο δρόμο, είναι όμως η πρώτη που δοκιμάζεται στην πίστα του Nurburgring, δηλαδή στο φυσικό της περιβάλλον.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο φέρει πινακίδες κυκλοφορίας και αυτοκόλλητα στο παρμπρίζ και φαίνεται σαν ένα φυσιολογικό αυτοκίνητο όπως όλα τα άλλα.

Ωστόσο έχει επιμελώς κρυμμένα τα επίμαχα σημεία, στα οποία θα ξεχώριζε σε σχέση με την «απλή» GT3. Εξαιρείται βέβαια η πελώρια φτερούγα στο πίσω μέρος, που δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητη από κανέναν.

Ακριβείς λεπτομέρειες για τις μηχανικές βελτιώσεις της νέας Porsche 911 GT3 RS δεν είμαστε σε θέση προς το παρόν να γνωρίζουμε. Αυτό που αναμένουμε παρ’ όλα αυτά είναι ένα μεγαλύτερο σετ φρένων και πιο άκαμπτο πλαίσιο.

Και οπωσδήποτε υψηλότερη ιπποδύναμη από τους 509 ίππους και μεγαλύτερη ροπή από τα 469 Nm, που αποδίδει ο 4λιτρος ατμοσφαιρικός κινητήρας της 911 GT3.

Αβεβαιότητα επικρατεί για την ημερομηνία της πρεμιέρας της GT3 RS. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες συνθήκες υπολογίζουμε προς το τέλος του χρόνου με αρχές του 2022.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.