SSC Tuatara: Δείτε πως είναι το σαλόνι του hypercar των 1.750 ίππων (Video)


Θα κοστίζει έως 2 εκατομμύρια δολάρια, θα φτιαχτεί μόνο σε 100 κομμάτια, οπότε κάτι τέτοια video μας φέρνουν όσο πιο κοντά θα μπορέσουμε να φτάσουμε ποτέ σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο.

  • 24/5/2020

Αν και ανακοινώθηκε σχεδόν μία δεκαετία πίσω, στο 2011, τελικά μόλις φέτος καταφέρνει η Shelby SuperCars (SCC) να έχει την Tuatara σε τελική μορφή και έτοιμη για παραγωγή. 

Πάντως από ότι φαίνεται από τις προδιαγραφές αλλά και τις πρώτες εικόνες, η αναμονή άξιζε για τους λίγους -μόλις 100- που θα έχουν το 1 εκατομμύριο δολάρια για να την αποκτήσουν.

Σ' αυτό το νέο video που δόθηκε στη δημοσιότητα βλέπουμε όλα όσα περιλαμβάνει αυτό το απίστευτο όχημα, με μεγάλες οθόνες και πλήρες ηλεκτρονικό πακέτο, και αρκετό χώρο για ψηλούς επιβάτες που θα φορούν και κράνος.

Το τελευταίο μάλλον θα χρειαστεί για όσους θα θελήσουν να απολαύσουν στο μέγιστο τις δυνατότητες του αυτοκινήτου μέσα στην πίστα, καθώς ο V8 twin turbo των 5,9 λίτρων θα αποδίδει 1.750 άλογα με καύσιμο Ε85 ή 1.350 με βενζίνη 91 οκτανίων. 

Και αν η τιμή των περίπου 2 εκατομμυρίων δολαρίων είναι υπερβολική για κάποιους, η εταιρία ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει κάτι πιο φθηνό. Αρκεί να μην χρειαστεί να περιμένουμε άλλη μια δεκαετία για να το φέρει στο φως της παραγωγής.