Στα 100 εκατομμύρια ευρώ το «δώρο» των Γερμανών στον Elon Musk


Μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή του Βερολίνου για τη δημιουργία του ευρωπαϊκού Gigafactory, μιας και οι τοπικές αρχές θα πριμοδοτήσουν το νέο εγχείρημα του Elon Musk με περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 18/11/2019

Αν μη τι άλλο οι Γερμανοί γνωρίζουν πολύ καλά πώς να προσελκύουν τις… σωστές επενδύσεις στη χώρα τους, προσφέροντας τα απαραίτητα κίνητρα στα οποία ουδείς μπορείς να αντισταθεί.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πηγές που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, οι τοπικές αρχές του Βρανδεμβούργου πρόκειται να ενισχύσουν την κατασκευή του νέου εργοστασίου της Tesla στα περίχωρα του Βερολίνου με 100 εκατομμύρια ευρώ.

Οι ίδιες πηγές αποκάλυψαν ότι το νέο Gigafactory της Tesla -το πρώτο επί ευρωπαϊκού εδάφους και το τέταρτο στον πλανήτη- θα δημιουργηθεί κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Βερολίνου και πως οι εργασίες κατασκευής θα ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020 με σκοπό να έχουν ολοκληρωθεί το 2021.

Το νέο Gigafactory της Tesla στο Βερολίνο αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερες από 3.000 θέσεις εργασίες, οι οποίες μπορεί να υπερδιπλασιαστούν όταν το εργοστάσιο αγγίξει το μέγιστο της παραγωγικής του δυναμικότητας.

Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό, είναι αν το δώρο των 100 εκατομμυρίων ευρώ στον Elon Musk από το κρατίδιο του Βρανδεμβούργου έχει τη μορφή φορολογικών ελαφρύνσεων και άλλου είδους κινήτρων ή αν οι Γερμανοί θα βάλουν το χέρι στην… τσέπη προσφέροντας γη και ύδωρ στη καλιφορνέζικη αυτοκινητοβιομηχανία.