Στα 432 χλμ./ώρα το υβριδικό hypercar της Czinger (Video)


Ένα hypercar από το μέλλον δημιούργησε η αμερικανική Czinger, συνδυάζοντας κάτω από τις συνθετικές επιφάνειες του εντυπωσιακού C21C έναν V8 κινητήρα 2,9 λίτρων με δύο ηλεκτροκινητήρες.

  • 21/2/2020

Με έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα χωρητικότητας μόλις 2,88 λίτρων θα εφοδιάζεται το νέο hypercar της Czinger, το οποίο και θα πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα του στο προσεχές σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης.

Στη λειτουργία του οκτακύλινδρου συνόλου θα συμβάλλουν και δύο ηλεκτροκινητήρες αυξάνοντας τη συνδυαστική απόδοση του υβριδικού συστήματος που θα κινεί το ανθρακονημάτινο 21C στους 1.250 ίππους.

Το σύστημα κίνησης-μετάδοσης συμπληρώνει ένα σειριακό κιβώτιο επτά σχέσεων, ενώ χάρη στην παρουσία των δύο ηλεκτρικών μοτέρ -ένα σε κάθε άξονα- κίνηση παίρνουν και οι τέσσερις τροχοί.

Ένα ακόμα στοιχείο που αξίζει να σημειωθεί είναι το περιορισμένο βάρος του αυτοκινήτου, καθώς η εκτεταμένη χρήση συνθετικών υλικών το έχει «κρατήσει» στα μόλις 1.250 κιλά για τη συμβατική έκδοση και στα 1.218 για την έκδοση Race.

Σύμφωνα με την Czinger, το 21C θα επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 1,9 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα θα αγγίζει τα 432 χλμ./ώρα.

Το Czinger 21C θα παρουσιαστεί στις αρχές Μαρτίου στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης και τα πλάνα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας προβλέπουν την παραγωγή 80 αντιτύπων.