Στα άδυτα του ηλεκτρικού Volvo XC40


Η σουηδική εταιρία έδωσε επίσημα τα πρώτα στοιχεία για το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο ευρείας παραγωγής.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/9/2019

Από την στιγμή που το XC40 κυκλοφορεί κοντά τρία χρόνια στην αγορά και που πρόσφατα εμπλουτίσθηκε με την plug-in υβριδική έκδοση, λογικό είναι οι Σουηδοί να μας παρουσιάζουν σε «ακτινογραφία» το πάτωμα, τις μπαταρίες και την υποδοχή φόρτισης του πλήρους ηλεκτρικού μοντέλου.

Στην ανακοίνωσή της η Volvo αναφέρει πως η παρουσίαση του XC40 EV θα γίνει τον επόμενο μήνα (στις 16 Οκτωβρίου) και κάνει λόγο για ένα από τα ασφαλέστερα ηλεκτρικά της αγοράς. "Ανεξάρτητα από το σύστημα πρόωσης, είτε πρόκειται για ηλεκτρικό κινητήρα είτε για μηχανή καύσης, ένα Volvo πρέπει να είναι ασφαλές", λέει η Malin Ekholm, επικεφαλής στο τομέα της ασφάλειας στη Volvo Cars. "Το πλήρως ηλεκτρικό XC40 θα είναι ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα που έχουμε κατασκευάσει ποτέ".

Η Volvo έχει εξελίξει μία νέα δομή της πλατφόρμας που να υποδέχεται την συστοιχία των μπαταριών που βρίσκεται σε έναν αλουμινένιο κλωβό ασφαλείας. Εννοείται πως βρίσκεται χαμηλά στο πάτωμα για καλύτερο κέντρο βάρους και για λόγους ασφάλειας σε περίπτωση σύγκρουσης ή ανατροπής.

Επίσης η Volvo αναφέρει πως το ηλεκτρικό XC40 θα είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας με ένα εξελιγμένο σύνολο συστημάτων υποβοήθησης ADAS εξελιγμένο με λογισμικό της Zenuity.  

"Τα βασικά στοιχεία σχετικά με την ασφάλεια είναι τα ίδια για αυτό το αυτοκίνητο όπως και για οποιαδήποτε άλλο Volvo. Άνθρωποι είναι μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο πρέπει να σχεδιάζεται για να είναι ασφαλές για αυτούς », λέει ο Malin Ekholm.