Στα επίπεδα του B’ Παγκοσμίου Πολέμου η παραγωγή αυτοκινήτων στη Μ. Βρετανία τον Μάιο


Με πτώση της τάξης του 95% έκλεισε η παραγωγή αυτοκινήτων τον μήνα  της Μ. Βρετανίας, φτάνοντας στα επίπεδα που είχαν καταγραφεί πίσω στο 1946.

  • 29/6/2020

Απογοητευτικά αλλά και άκρως ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την παραγωγή νέων αυτοκινήτων στη Μ. Βρετανία τον Μάιο.

Σύμφωνα με την Ένωση Κατασκευαστών και Εμπόρων Οχημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου, η παραγωγή οχημάτων τον Μάιο στη Μεγάλη Βρετανία δεν ξεπέρασε τις 5.314 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση της τάξης του 95,4% σε σχέση με τον Μάιο της αμέσως προηγούμενης χρονιάς.

Τα 4.260 αυτοκίνητα πέρασαν τα σύνορα της Μ. Βρετανίας και μόλις τα 1.054 διατέθηκαν στην τοπική αγορά, στο χειρότερο μήνα στην ιστορία της εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας από το 1946 και μετά.

Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για μείωση στην ετήσια παραγωγή αυτοκινήτων που μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και το ένα εκατομμύριο μονάδες, την ίδια στιγμή που πολλοί κατασκευαστές εξετάζουν το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν οριστικά το Ηνωμένο Βασίλειο εξαιτίας του Brexit και των δυσκολιών που ενδεχομένως προκύψουν στη μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών από και προς κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από τη δική της πλευρά, η βρετανική κυβέρνηση έχει προαναγγείλει την επένδυση 80,5 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη της πράσινης αυτοκίνησης, ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιζητούν φοροελαφρύνσεις και άλλα μέτρα ενίσχυσης ενός κλάδου που δεν διάγει και τις καλύτερες των ημερών του.