Στα πλάνα της Bugatti ένα υψηλών επιδόσεων SUV


Το ενδεχόμενο επέκτασης της γκάμας της με τη δημιουργία ενός οχήματος ελευθέρου χρόνου εξετάζει η Bugatti σύμφωνα με τον επικεφαλής της γαλλικής φίρμας, Stephan Winkelmann.

  • 4/10/2018

To παράδειγμα της Bentley, της Rolls-Royce αλλά και της Lamborghini είναι πιθανόν να ακολουθήσει η Bugatti, ενδίδοντας στη διαρκώς αυξανόμενη δημοτικότητα των οχημάτων ελευθέρου χρόνου.

Δια στόματος του επικεφαλής της γαλλικής φίρμας, Stephan Winkelmann, η Bugatti δημοσιοποίησε  την πρόθεσή της να επεκτείνει τη σημερινή γκάμα της, τοποθετώντας δίπλα στη Chiron και την Divo, ένα SUV ανάλογων προδιαγραφών.

“Η φίρμα είναι έτοιμη για περισσότερα. Ο W-16 κινητήρας αποτελεί αυτήν τη στιγμή τον πυρήνα της Bugatti αλλά αυτό δεν θα ισχύει για πάντα”, δήλωσε ο  Stephan Winkelmann αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία να αναζητήσει νέα “πεδία” δραστηριοποίησης.

Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται και η εξέλιξη plug-in υβριδικών συνόλων, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι εκλυόμενοι ρύποι ενός hypercar, όπως η Chiron και η Divo, χωρίς να επηρεαστούν οι επιδόσεις.

“Θα χρειαστεί να φέρουμε ένα πειστικό πλάνο στους μετόχους που θα δικαιολογεί την επένδυση. Ένα υβριδικό σύνολο μπορεί να αποτελέσει κομμάτι του μέλλοντος καθώς θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και την κοινωνική αποδοχή που σχετίζεται με τις εκπομπές ρύπων”, δήλωσε σχετικά ο γερμανός αξιωματούχος του ομίλου VW και πρόεδρος της Bugatti,  Stephan Winkelmann.