Στα πλάνα της Toyota υπάρχει ακόμα και Land Cruiser GR


Η πρόθεση της Toyota είναι να έχει στο μέλλον σπορ έκδοση GR για κάθε βασικό μοντέλο της γκάμας της

  • 19/10/2020

Τα αρχικά GR (Gazoo Racing) στα Toyota κάνουν σαφή τον πιο σπορ χαρακτήρα του μοντέλου ή της έκδοσης στην οποία υπάρχουν. Η αρχή έγινε με την έκδοση GR Sport της Corolla, ακολούθησε μετά από αρκετούς μήνες η GR Supra και σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα το GR Yaris. Η καυτή έκδοση του επιτυχημένου supermini, με το αλά WRC τρίθυρο αμάξωμα, την τετρακίνηση και τα 261 PS από τον τρικύλινδρο των 1.600 cc.

Η Toyota δεν θα σταματήσει πάντως εδώ, καθώς στα σκαριά έχει μια ακόμα πιο καυτή έκδοση του Yaris που θα ονομάζεται GRMN, αλλά και σπορ εκδόσεις μοντέλων που εκπλήσσουν. Το πρώτο από αυτά είναι το Hilux, η έκδοση GR του οποίου θα κινείται από ένα εξακύλινδρο σε V diesel 3,3 lt ο οποίος θα προέρχεται από την επόμενη γενιά του Land Cruiser.

Το μοντέλο που θα ανταγωνιστεί άμεσα το Hilux GR δεν είναι άλλο από το Ford Ranger Raptor, ενώ έκδοση GR αναμένεται να έχει και το νέο Land Cruiser. Εδώ ο κινητήρας δεν θα είναι diesel αλλά θα προέρχεται από τη Lexus και θα είναι ο V8 των 4,0 lt που αποδίδει 270 PS.