Στα «πράσα» του Google Maps ζευγάρι... γυμνό! (Photos)


Οι προσωπικές στιγμές ενός ζευγαριού στην Ταϊβάν, μπορεί να ξέφυγαν από την «κοινή θέα», όχι όμως και από την κάμερα της Google, που τις κατέγραψε. Πολλά θέματα εγείρονται περί παραβίασης της «ιδιωτικότητας» από τον τεχνολογικό κολοσσό.

  • 13/10/2019

Τίποτε δεν προμήνυε πώς μια προσωπική στιγμή ενός ζευγαριού στην Ταϊβάν θα γινόταν viral στα social, αν η κάμερα του Google Street View δεν τους κατέγραφε γυμνούς!

Μολονότι η Google έχει ειδική πολιτική στο «γυμνό» περιεχόμενο, πράγμα που σημαίνει ότι σε περίπτωση καταγραφής διαγράφεται αμέσως, κάτι τέτοιο δεν συνέβη με αποτέλεσμα ένας χρήστης του Google Maps, παρατήρησε αυτή την προσωπική στιγμή του ζευγαριού και την ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Κοίταξα στο Google για να δω αν θα βρω κάποια ζώα και απροσδόκητα ήρθε σε αυτό το υπέροχο θέαμα!»

Γίνεται αντιληπτός ο λόγος που το tweet του έγινε αμέσως viral σε δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους δήλωσαν με χαρά ότι επρόκειτο να ψάξουν αμέσως για το Shantian Road. Αν κάποιος βάλει στους χάρτες το συγκεκριμένο δρόμο αρχικά θα δει μόνο το άσπρο αυτοκίνητο του ζευγαριού, ενώ αν στη συνέχεια κάνει περιστροφή χρησιμοποιώντας την τεχνολογία 360 μοιρών του Google Maps, θα «πέσει» πάνω  στους γυμνούς εραστές.

Πάντως η Google δεσμεύθηκε να περιορίσει το γυμνό, μετά από μια εικόνα μιας γυναίκας από την Ταϊβάν που έβγαλε το στήθος της, πέρυσι και ότι θα είναι πιο αυστηροί οι αλγόριθμοί της που λογοκρίνουν τις σεξουαλικές εικόνες τοποθετώντας pixels.

ΠΗΓΗ: Daily Mail