Στα σκαριά ηλεκτρική C2 Corvette με 2.000 ίππους


Η σύγχρονη εκδοχή της πλέον κλασικής Corvette δείχνει ιδιαίτερα ελκυστική και δυναμική, ενώ θα είναι πανίσχυρη!

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 10/2/2021

O Ian Callum μάλλον δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις καθώς ήταν για δεκαετίες ο κατεξοχήν υπεύθυνος για την εμφάνιση όλων των μοντέλων της Jaguar. Ο Peter Brock μπορεί να είναι λιγότερο γνωστός αλλά το έργο είναι σημαντικό. Κορυφαία στιγμή του η επιλογή της πρότασής του από τον τότε αντιπρόεδρο σχεδιασμού της GM Bill Mitchel για τη C2 Corvette Sting Ray.

Στην πορεία ο Brock σχεδίασε και την Shelby Daytona Coupe, ενώ τώρα, σε συνεργασία με τον Callum, εργάζονται πάνω σε μια σύγχρονη C2 Corvette. Η οποία αποκαλείται Ava και με βάση ένα σκίτσο της που έχει δοθεί στη δημοσιότητα είναι άξια διάδοχος της αρχέτυπης.

Και αυτό γιατί διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της τελευταίας, όπως το μακρύ καπό, τα φουσκωμένα πίσω φτερά αλλά κα το διπλό πίσω παρμπρίζ. Για το εσωτερικό δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες, αλλά ένας συνδυασμός σύγχρονων και ρετρό στοιχείων ακούγεται ιδιαίτερα γοητευτικός.

Περισσότερα στοιχεία υπάρχουν για το σύστημα πρόωσης της Ava. Η οποία θα είναι τετρακίνητη και με αποδόσεις που θα ξεκινούν από τους 1.200 και θα φτάνουν μέχρι και τα 2.000 PS, τιμή που θα τη φέρει στο ίδιο επίπεδο με τα Rimac C_Two, Pininfarina Battista και Lotus Evija.