Στα σκαριά και έκδοση AMG της Mercedes-Benz EQS


Αποτελώντας το ηλεκτρικό ανάλογο της Mercedes-Benz S-Class, η EQS φαίνεται πως θα αποκτήσει και έκδοση ανάλογη των AMG, με ισχύ άνω των 600 ίππων και ανάλογες επιδόσεις.

  • 6/4/2020

Ακόμα δεν την έχουμε δει επίσημα, υπάρχουν όμως αρκετές ιστορίες να διηγηθεί κανείς γύρω από τη Mercedes-Benz EQS. Το κορυφαίο μοντέλο της ηλεκτρικής σειράς EQ παρουσιάστηκε πέρυσι, ως πρωτότυπο. Σύμφωνα, δε, με τον κατασκευαστή του, θα αποτελεί το απαύγασμα της τεχνολογικής πληρότητας, διατηρώντας ταυτόχρονα το ανάλογο προφίλ, σε θέματα πολυτέλειας και εξωτερικής εμφάνισης.

Διάφοροι λόγοι εξέλιξης και στρατηγικής της Mercedes-Benz, όπως για παράδειγμα η αναμενόμενη έλευση -εντός του έτους- της νέας S-Class, μεταφέρουν χρονικά την κυκλοφορία της EQS προς τα τέλη του 2021 με αρχές του 2022. Μέχρι τότε, βέβαια, η γερμανική φίρμα θα δίνει στοιχεία για να κρατάει το ενδιαφέρον μας αμείωτο. Στην προκειμένη περίπτωση γίνεται λόγος για την ισχυρότερη έκδοση αυτής, με τη σφραγίδα της AMG.

H AMG EQS, πιθανά, δεν θα εμφανιστεί με την πρώτη παρτίδα εκδόσεων. Σύμφωνα όμως με εσωτερικές πηγές, η AMG ήδη προετοιμάζεται εσωτερικά. Για την ακρίβεια γίνεται λόγος για ένα μοντέλο με ισχύ άνω των 600 ίππων και ροπή άνω των 900 Nm. Τα νούμερα αυτά ίσως να μην εντυπωσιάζουν για ηλεκτρικό αυτοκίνητο (αν σκεφτεί κανείς ότι το ισχυρότερο Tesla Model S ξεπερνά τους 780 ίππους), κανείς όμως δεν θα τα χαρακτηρίσει λίγα.

Η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα θα ολοκληρώνεται σε λιγότερα από 4 δευτερόλεπτα. Όσο για την τελική ταχύτητα, θα αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα. Η κίνηση θα μεταδίδεται -μέσω ενός νέου συστήματος- και στους τέσσερις τροχούς. Όσο για το μεγάλο συσσωρευτή των 100 kWh, θα προσφέρει αυτονομία έως 692 χιλιόμετρα και επαναφόρτιση στο 80% σε μόλις 20 λεπτά, με τη χρήση ταχυφορτιστή 350kW!