Στα σκαριά το πρώτο οκτακύλινδρο Tesla Model S του πλανήτη


Ένας πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης Αμερικανός αποφάσισε να πράξει το αυτονόητο. Να τοποθετήσει έναν V8 κινητήρα κάτω από το μακρύ καπό ενός καλοκάγαθου Tesla Model S.

  • 23/12/2020

H εικόνα ενός συμβατικού τετράτροχου να μετατρέπεται σε ηλεκτρικό δεν μας είναι άγνωστη. Μάλιστα δεν είναι λίγες εκείνες οι εταιρείας που έχουν αποκτήσει ειδίκευση στον εξηλεκτρισμό προτάσεων, αρκετές από τις οποίες μάλιστα μετρούν και μερικές δεκαετίες ζωής έχοντας κατακτήσει με το σπαθί του τον τίτλο του ιστορικού-συλλεκτικού οχήματος.

Στην προκειμένη περίπτωση, βέβαια, δεν θα μας απασχολήσει η μετατροπή ενός συμβατικού τετράτροχου σε ηλεκτρικό αλλά το αντίστροφο, μιας και ένας Αμερικανός δεν κατάφερε να αντισταθεί στην πρόκληση της τοποθέτησης ενός V8 κινητήρα κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειες του γνωστού σε όλους Tesla Mode S.

To αυτοκίνητο που πρόκειται να χρησιμοποιήσει ο Αμερικανός έχει εμπλακεί σε ατύχημα, αποτελώντας την ιδανική βάση για το φιλόδοξο πείραμα της μετάλλαξης.

Με τη σειρά του, ο V8 κινητήρας προέρχεται από μια Chevrolet Camaro του 2010 αποδίδοντας 432 ίππους, οι οποίοι θα καταλήγουν στον πίσω άξονα με τη συμβολή ενός μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων.

Για τον σκοπό αυτό θα πρέπει να δημιουργηθεί και το απαραίτητο τούνελ μετάδοσης το οποίο πρόκειται να φιλοξενήσει τον άξονα που θα συνδέει το κιβώτιο με τους πίσω τροχούς.

Αυτή φυσικά είναι μία από τις πολλές προκλήσεις που έχει μπροστά του ο Αμερικανός στην προσπάθειά του να αντιστρέψει την παγκόσμια τάση εξηλεκτρισμού και να χαρίσει στο Tesla Model S μια δεύτερη ζωή, έστω κι αν αυτή αναγκαστεί να τη ζήσει βουτηγμένο στην ακολασία ενός V8 κινητήρα χωρητικότητας 6,2 λίτρων.