Στα χρώματα της ιταλικής αστυνομίας το Mitsubishi Eclipse Cross


Έναν πολύ διαφορετικό ρόλο καλείται να υπηρετήσει το Mitsubishi Eclipse Cross, το οποίο επιλέχθηκε από την ιταλική αστυνομία χάρη στην αποδοτικότητα του κινητήρα του και την ασφάλεια που υπόσχεται το σύστημα τετρακίνησης All Wheel Control.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.:ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/12/2018

Στα χρώματα της ιταλικής αστυνομίας “ντύνεται” το Mitsubishi Eclipse Cross. Το ιαπωνικό crossover αποτελεί την επικρατέστερη επιλογή για τις ιταλικές αρχές, οι οποίες είδαν πίσω από την αποδοτικότητα του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα βενζίνης του 1,5 λίτρου και την ασφάλεια που είναι ικανό να προσφέρει το σύστημα τετρακίνησης All Wheel Control, τη λύση για την κίνηση σε απαιτητικότερα εδάφη.

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που η Mitsubishi προμηθεύει με οχήματα τις αστυνομικές αρχές της Ιταλίας. Για παρόμοιο σκοπό έχει χρησιμοποιηθεί τόσο το Pajero όσο και το ηλεκτροκίνητο i-MIEV.

Ακόμα και έτσι, πάντως, εξακολουθεί να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι αστυνομικές αρχές της γείτονας χώρας “προσπέρασαν” δημοφιλέστερες προτάσεις της ευρύτερης κατηγορίας των crossover, καταλήγοντας στις τετρακίνητες εκδόσεις του Mitsubishi Eclipse Cross, οι οποίες στην τοπική αγορά έχουν αφετηρία τα 24.950 ευρώ.

Αν και οι λεπτομέρειες της συμφωνίας ανάμεσα στη Mitsubishi και τις ιταλικές αρχές δεν έχουν ανακοινωθεί είναι σχεδόν σίγουρο ότι η διάθεση οχημάτων για τις ανάγκες τις ιταλικής αστυνομίας θα ενισχύσει τις πωλήσεις του Eclipse Cross στην Ευρώπη, οι οποίες μέχρι τώρα δεν έχουν επιβεβαιώσει τις προσδοκίες της ιαπωνικής φίρμας.