Stay home το μήνυμα της Mercedes-Benz για τον Κορωνοϊό (βίντεο)


Με ένα απλό αλλά ξεκάθαρο τρόπο, η Mercedes-Benz παίρνει θέση σε όλη αυτή την πρωτοφανή κατάσταση που βιώνουμε τις τελευταίες εβδομάδες. Το δικό της #stayhome αλλά και οι σκέψεις της σε όσους παλεύουν για το καλό.

  • 25/3/2020

Το συγκεκριμένο βίντεο δεν έχει να κάνει ούτε με επιδόσεις, ούτε με τεχνολογία, ούτε με τίποτα τέτοιο. Δεν έχει καν σχέση με προώθηση προϊόντων. Βασικά, δεν έχει ούτε κίνηση… Κρύβει όμως κάτι πολύ περισσότερο, την εταιρική υπευθυνότητα της φίρμας, απέναντι στην πανδημία που μαστίζει τον πλανήτη μας. Για μία εταιρία σαν τη Mercedes-Benz, όπου η ασφάλεια αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο, δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο.

Βραδάκι, ένα SUV παρκαρισμένο έξω από ένα σπίτι και στα παράθυρα αναμμένα φώτα. #stayhome ή, αν προτιμάτε, μένουμε μέσα, είναι το μήνυμα. Η ασφάλεια, στην προκειμένη περίπτωση, δεν έρχεται από τα διάφορα ηλεκτρονικά ενός σύγχρονου αυτοκινήτου αλλά από την πρόληψη, την υπεύθυνη στάση του καθενός να ελαχιστοποιήσει τις μετακινήσεις του στις απολύτων απαραίτητες. Με αυτό τον τρόπο θα περιοριστεί η διάδοση του Κορωνοϊού και θα σωθούν ζωές.

Το μήνυμα, ωστόσο, της  Mercedes-Benz, δεν σταματά εκεί. Δημόσια απευθύνει ένα ευχαριστώ στους απλούς ανθρώπους, τους ταμίες των καταστημάτων, τους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες, σε όσους εργάζονται σε δομές υγείας και γενικά σε όσους συνεισφέρουν στην προστασία του κοινού, διατηρώντας παράλληλα λειτουργική την απαραίτητη καθημερινότητα. Για την ακρίβεια, αναφέρει ότι μπορεί να μην βρισκόμαστε όλοι μαζί, θα πρέπει όμως να λειτουργούμε όλοι μαζί. Ό καθένας από το πόστο του και με το δικό του ρόλο, ώστε να ανταπεξέλθουμε στη δύσκολη αυτή συγκυρία.