«Στενεύουν» για αρκετές εβδομάδες Αθηνών - Λαμίας και Ιόνια Οδός λόγω έργων


Οι οδηγοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με εργασίες σε τουλάχιστον τρία σημεία και των δύο Εθνικών Οδών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

  • 9/5/2023

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται στον Αυτοκινητόδρομο Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Ευζώνων αλλά και στην Ιόνια Οδό για το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, εξαιτίας πραγματοποίησης ασφαλτικών - και άλλων – εργασιών έχουν ήδη ξεκινήσει συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσειςμε αποκλεισμούς λωρίδων, οι οποίες θα διαρκέσουν από 25 μέρες έως 2,5 μήνες.

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στον Α.Θ.Ε.

Ειδικότερα, έως και την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023, στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. (64,45ο έως 62,6ο χλμ) στην κατεύθυνση προς Αθήνα, θα υλοποιείται αποκλεισμός δεξιάς και μεσαίας λωρίδας κυκλοφορίας καθώς και της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης του Αυτοκινητοδρόμου.

Επιπρόσθετα θα υλοποιείται μικρής διάρκειας αποκλεισμός του κλάδου εξόδου από τον αυτοκινητόδρομο στον κόμβο της Οινόης (62,915ο χλμ) στον κλάδο προς Αθήνα, καθώς και μικρής διάρκειας αποκλεισμός του χώρου στάθμευσης (Parking) στο 64ο χλμ.

Οι εργασίες θα υλοποιούνται καθημερινά από Δευτέρα στις 19:00 έως και την Κυριακή στις 07:00.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των οδηγών θα τοποθετηθεί στον προηγούμενο Ημικόμβο Σχηματαρίου (67,655ο χλμ), προειδοποιητική σήμανση που θα προτρέπει τους οδηγούς να χρησιμοποιήσουν αυτή την έξοδο για Οινόη.

Η εναλλακτική διαδρομή-παράκαμψη περιλαμβάνει πορεία μέσω της Αριστερής Παράπλευρης Οδού μέχρι τον κόμβο Οινόης. Στην παράκαμψη, οι οδηγοί κατευθύνονται με τις απαραίτητες προειδοποιητικές πινακίδες κατεύθυνσης «Παράκαμψη» και στο τέλος με τις υφιστάμενες πινακίδες του τοπικού δικτύου.

Αντίστοιχα, επί του Συνδετήριου Κλάδου του ΑΘΕ από το Σχηματάρι έως την Χαλκίδα, θα τοποθετηθεί στον αμέσως προηγούμενο κόμβο Χαλκίδα-2, προειδοποιητική σήμανση που θα προτρέπει τους οδηγούς να χρησιμοποιήσουν αυτή την έξοδο για Οινόη.

Η εναλλακτική διαδρομή-παράκαμψη περιλαμβάνει πορεία μέσω αρχικά της Κάθετης Οδού και στη συνέχεια της Αριστερής Παράπλευρης Οδού μέχρι τον κόμβο Οινόης. Στην παράκαμψη, οι οδηγοί θα κατευθύνονται με τις απαραίτητες προειδοποιητικές πινακίδες κατεύθυνσης «Παράκαμψη» και στο τέλος με τις υφιστάμενες πινακίδες του τοπικού δικτύου.

Σημειώνεται ότι το διάστημα από την Παρασκευή 19/05/2023 στις 07:00 έως και την Δευτέρα 22/05/2023 στις 19:00 δεν θα υλοποιούνται εργασίες.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Α.Θ.Ε. - περιοχή Σκάρφεια

Επιπλέον, έως και την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023, και καθ’ όλο το 24ωρο στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. (188ο χλμ)είναι σε εξέλιξη αποκλεισμός της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα (από το 188,5ο έως το 188ο χλμ) καθώς και στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη (από το 187,8ο έως το 188,5ο χλμ).

Κατά το ανωτέρω διάστημα η κίνηση των οχημάτων θα πραγματοποιείται στο συγκεκριμένο σημείο, από την εναπομείνασα δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας. Σημειώνεται πως σε περίπτωση ταχύτερης ολοκλήρωσης των εργασιών, η κυκλοφορία θα αποκατασταθεί νωρίτερα από τον προγραμματισμένο χρόνο.

Και για τις δύο περιπτώσεις, η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών.

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην Ιόνια Οδό

Τέλος, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, μακράς διαρκείας, θα ισχύσουν στον Αυτοκινητόδρομο Ιόνια Οδός με στόχο την εκτέλεση εργασιών διαγράμμισης.

Ειδικότερα, έως και την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023 και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (5,0ο έως 200,9ο χλμ), θα υλοποιούνται κατά περίπτωση και διαδοχικά οι κάτωθι αποκλεισμοί:

  • Αποκλεισμός αριστερής λωρίδας
  • Αποκλεισμός δεξιάς λωρίδας και Λ.Ε.Α.
  • Αποκλεισμός χώρου στάθμευσης
  • Αποκλεισμοί ραμπών εισόδου-εξόδου κόμβων
  • Αποκλεισμοί λωρίδων διοδίων (μετωπικών και πλευρικών)

Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή από ανατολή έως δύση ηλίου.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα αποσύρονται καθημερινά μετά το πέρας των εργασιών.

Εργασίες και κατ’ επέκταση κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δεν θα υλοποιηθούν το διάστημα από 02/06/2023 έως και 06/06/2023, καθώς και τα Σαββατοκύριακα της καλοκαιρινής περιόδου.