Στη Βουλγαρία βρήκαν σε αποθήκη 11 ΒMW Σειράς 5 της δεκαετίας του ’90 με μηδέν χιλιόμετρα


Η απάντηση στο ερώτημα γιατί να παρατήσει κανείς 11 ολοκαίνουργιες 5άρες σε μια αποθήκη αντί να τις πουλήσει μάλλον δεν θα δοθεί ποτέ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 4/1/2019

Tα λεγόμενα barn finds, η «ανακάλυψη» δηλαδή αυτοκινήτων σε αποθήκες και γκαράζ που έχουν ξεχαστεί για χρόνια εκεί πέρα είναι από τις ωραίες ιστορίες της αυτοκίνησης. Αν και δεν είναι όλες αληθινές και δεν έχουν γίνει όλοι που τα ανακάλυψαν πλούσιοι. Το τελευταίο barn find πάντως είναι αρκετά περίεργο. Τόσο γιατί δεν πρόκειται για ένα ή για δύο αυτοκίνητα αλλά για συνολικά 11 και γιατί βρέθηκαν σε μια παλιά αποθήκη στην πόλη Blagoevgrad της Βουλγαρίας.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για 11 BMW σειράς 5 -10 λιμουζίνες και ένα στέισον- με τον κωδικό Ε34, που κατασκευάζονταν από τα τέλη του 1987 μέχρι και τα τέλη του 1995 και οι οποίες έχουν 0 χιλιόμετρα στα κοντέρ τους. Δεν έχουν δηλαδή πατήσει ποτέ άσφαλτο ούτε και έχουν ταξινομηθεί.

Από μακριά δείχνουν άθικτες αλλά ο χρόνος και οι κακές συνθήκες αποθήκευσης έχουν αφήσει τα ίχνη τους κυρίως στη βαφή, ενώ κάποια από τα αυτοκίνητα -είναι όλα εξακύλινδρα, 520i και 525i- είναι πιο ταλαιπωρημένα. Ένα π.χ. έχει σπασμένο πίσω παρμπρίζ ενώ ένα άλλο δεν έχει κάλυμμα για την τάπα του ρεζερβουάρ. Τα εσωτερικά τους ενδεικτικά του ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ και σε αρκετά δεν έχουν αφαιρεθεί καν τα προστατευτικά πλαστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες και τα 11 αυτοκίνητα ήταν μέρος μιας συμφωνίας leasing η οποία δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Άγνωστο είναι γιατί στη συνέχεια δεν πουλήθηκαν και αφέθηκαν στην τύχη τους στην αποθήκη όπου και βρέθηκαν. Τώρα πάντως αναμένεται να πουληθούν όλα σε πλειστηριασμό στη Βουλγαρία και σε τιμές οι οποίες θα ξεκινούν από τις 15.000 ευρώ.