Στη γραμμή παραγωγής η σύγχρονη Isetta των 12.000 ευρώ!


Πολύ κοντά στη γραμμή παραγωγής βρίσκεται η σύγχρονη εκδοχή της Isetta, την εξέλιξη της οποίας υπογράφει η άσημη Microlino.

  • 11/2/2021

Μία ακόμα αναβίωση ενός κλασικού και ιδιαίτερα αγαπητού τετράτροχου βρίσκεται στα σκαριά μετά και την ανακοίνωση της άσημης Microlino ότι πέρασε στην τελική φάση της εξέλιξης ενός αυτοκινήτου που παραπέμπει στη θρυλική Isetta.

To σύγχρονο microcar θα είναι ηλεκτροκίνητο και είναι κάτι περισσότερο από πιθανό να περάσει στη γραμμή παραγωγής πριν το τέλος του ερχόμενου φθινοπώρου.

Το χρονοδιάγραμμα της Microlino προβλέπει την κατασκευή πέντε πρωτότυπων μέσα στους επόμενους μήνες, αλλά και την ανάπτυξη της γραμμής παραγωγής που θα εξασφαλίσει μεγαλύτερους αριθμούς παραγωγής.

Το Ιούνιο, η νεοφυής εταιρεία θα εκκινήσει τη διαδικασία της έγκρισης τύπου στην ευρωπαϊκή αγορά, προβλέποντας ότι θα ολοκληρωθεί μετά από 2 ή 3 μήνες.

Το τέλος της διαδικασίας της έγκρισης τύπου θα σημάνει και την έναρξη της παραγωγής ενός αυτοκινήτου που προορίζεται για αμιγώς αστική χρήση, διαθέτοντας έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 11 kW και μπαταρίες ιόντων λιθίου που θα του εξασφαλίζουν αυτονομία 125 ή 200 χιλιομέτρων.

Η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου θα είναι τα 90 χλμ./ώρα ενώ η επιτάχυνση από στάση στα 50 χλμ./ώρα θα ολοκληρώνεται σε 5 δευτερόλεπτα.

Είναι προφανές, λοιπόν, ότι πέρα από τις συμπαγείς διαστάσεις του, το ηλεκτρικό τετράτροχο της Microlino διακρίνεται για τον ιδιαίτερα ελκυστικό σχεδιασμό του, ο οποίος όχι τυχαία θυμίζει τη γνωστή σε όλους Isetta.

Ένα ακόμα στοιχείο που μπορεί να εξασφαλίσει την επιτυχία στην πρόταση της Microlino είναι η ιδιαίτερα προσιτή τιμή της, η οποία θα ξεκινά από τα 12.000 ευρώ για τη βασική έκδοση του αυτοκινήτου με τις μπαταρίες χωρητικότητας 8 kWh και την αυτονομία των 125 χιλιομέτρων.