Στιγμές δόξας ξαναζούν τα Drive-In λόγω της επιδημίας


ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΟΜΩΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ ΖΟΥΝ ΣΤΙΓΜΕΣ ΔΟΞΑΣ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/3/2020

Καθώς οι ιός έχει μετακινηθεί πλέον από την Κίνα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, έρχονται και στην Δύση οι αναγκαίες απαγορεύσεις και οι αλλαγές στις καθημερινές συνήθειες.

Ένας χώρος που έχει χτυπηθεί πολύ είναι ο κινηματογράφος, με πολλές χώρες να έχουν κλείσει τις αίθουσες ενώ οι περισσότερες ταινίες έχουν πάρει αναβολή για την πρεμιέρα τους μετά το καλοκαίρι.

Μόνο ένας κλάδος φαίνεται να επωφελείται από αυτή την κατάσταση, και είναι τα Drive In που υπάρχουν ακόμα στις ΗΠΑ. 

Κορωνοϊός-Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πότε θα γίνει και τι σημαίνει

Σύμφωνα με τους Los Angeles Times υπήρχαν 305 κινηματογράφοι Drive-In και 549 οθόνες τον Οκτώβριο του 2019. Πίσω στο 1999 υπήρχαν 447 σημεία και 684 οθόνες, αν και στην κορύφωση της μόδας ύπηρχαν πάνω από 4.000 Drive-In σε όλη την Αμερική. 

Τις τελευταίες ημέρες οι κινηματογράφοι αυτοί έχουν δει διπλασιασμό των πελατών τους, καθώς αποτελούν την πιο ασφαλή εναλλακτική λύση για όποιον θέλει να πάει σινεμά. Για τους περισσότερους είναι η πιο καλή επιλογή για μία βραδινή έξοδο, καθώς δεν αναγκάζονται να έρθουν σε επαφή με άλλα άτομα. 

Οι ιδιοκτήτες αυτών των εγκαταστάσεων από την άλλη έχουν πάρει τα απαραίτητα μέτρα για να αυξήσουν την απόσταση μεταξύ των αυτοκινήτων, ενώ υποχρεώνουν όσους θέλουν να πάνε να αγοράζουν τα εισιτήρια on line.

Απαγορεύεται επίσης να κατέβει κανείς από το αυτοκίνητο για οποιοδήποτε λόγο (πλην της τουαλέτας, για το οποίο υπάρχει συμβουλή να μην γίνεται) κάτι όμως που όσοι προλάβαμε να ζήσουμε κάτι τέτοιο, μάλλον ελάχιστα απασχολεί τους εποχούμενους "κινηματογραφίλους".  

Διαβάστε ακόμη

Κορωνοίός: Γεωπολιτικές ανακατατάξεις και θεωρίες συνωμοσίας

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα σημεία του αυτοκινήτου που πρέπει να απολυμάνετε

Κορωνοϊός και Αυτοκίνητο: 5 συν 1 συμβουλές για να αποφύγουμε τον κίνδυνο