Στην Ελλάδα τα νέα Dacia Sandero και Sandero Stepway. Από 11.980 ευρώ


Την πορεία τους στην ελληνική αγορά ξεκίνησαν τα νέα Dacia Sandero και Sandero Stepway, με αφετηρία τον ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης 1,0 λίτρου και τα 11.980 ευρώ.

  • 22/4/2021

H Dacia πραγματοποιεί δύο σημαντικές προσθήκες στην γκάμα της, προσφέροντας και στην ελληνική αγορά τα νέα Sandero και Sandero Stepway.

Έχοντας πραγματοποιήσει μια θεαματική πρόοδο σε όλα τα επίπεδα, η δεύτερη γενιά των Sandero και Sandero Stepway δεν θυμίζουν σε τίποτα το πρόσφατο παρελθόν τους, διατηρώντας παρ’ όλα αυτά την υψηλή σχέση αξίας/τιμής που χαρακτηρίζει το σύνολο των προτάσεων της Dacia.

Πέρα από τον ανασχεδιασμό των επιφανειών του αμαξώματος και τις εξίσου θεαματικές αναβαθμίσεις που έχει δεχθεί ο θάλαμος επιβατών, τα Dacia Sandero και Sandero Stepway έχουν και ουσιαστικές βελτιώσεις και στα μηχανικά μέρη τους.

Στην περίπτωση του Dacia Sandero, οι εξωτερικές διαστάσεις έχουν διατηρηθεί στα επίπεδα του απερχόμενου μοντέλου. Οριακά μειώθηκε το ύψος της οροφής, κάτι το οποίο ελάχιστα αλλάζει τις ισορροπίες στο αποκλειστικά πεντάθυρο αμάξωμα.

Το ίδιο μπορεί κανείς να ισχυριστεί και για το εσωτερικό του αυτοκινήτου, το οποίο έχει αναβαθμιστεί σε επίπεδο ποιότητας και εξοπλισμού.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι το νέο Dacia Sandero διαθέτει από τον βασικό εξοπλισμό του σύστημα αυτόνομης πέδησης, καθώς και μια έξυπνη εφαρμογή που μετατρέπει το smartphone του οδηγού σε ένα πλήρες σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Τα ανασχεδιασμένα καθίσματα, οι μεγαλύτεροι χώροι για επιβάτες και αποσκευές -ο όγκος του χώρου αποσκευών ξεκινά πλέον από τα 328 λίτρα-, οι ηλεκτρικές ευκολίες, όπως το σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί και το ηλεκτρικό χειρόφρενο, δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε το νέο Dacia Sandero να διεκδικήσει μια θέση στον mainstream στίβο της κατηγορίας του.

Όντας βασισμένο άλλωστε στην πλατφόρμα που έχει γίνει γνωστή με την κωδική ονομασία CMF και μεταξύ άλλων φιλοξενεί τα νέα Renault Clio και Captur, είναι προφανές ότι το Sandero πρόκειται να διεκδικήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία του.

Το δημοφιλές Dacia προσφέρεται με τρεις κινητήρες βενζίνης. Στη βάση της γκάμας του τοποθετείται ο ατμοσφαιρικός κινητήρας του 1,0 λίτρου απόδοσης 65 ίππων, ακολουθεί η υπερτροφοδοτούμενη έκδοση του τρικύλινδρου μοτέρ απόδοσης 90 ίππων, ενώ ο ίδιος κινητήρας προσφέρεται και σε έκδοση διπλού καυσίμου (βενζίνης/LPG) με ισχύ 100 ίππων.

Ένα ακόμα νέο στοιχείο για την οικογένεια μοντέλων Sandero-Logan της Dacia είναι το κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης (CVT) το οποίο συνδυάζεται προαιρετικά με τον κινητήρα των 90 ίππων.

Ανάλογα είναι και τα χαρακτηριστικά που συναντάς στο επίσης νέο Dacia Sandero Stepway. Ο περιπετειώδης χαρακτήρας του αυτοκινήτου τονίζεται από τις σχεδιαστικές παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στις επιφάνειες του αμαξώματος αλλά και από την αυξημένα απόσταση από το έδαφος, η οποία φτάνει τα 17,4 εκατοστά.

Το Sandero Stepway δεν θα προσφέρεται με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα των 65 ίππων, συνεπώς οι επιλογές σε ό,τι αφορά στους κινητήρες θα είναι επί της ουσίας δύο με δεδομένο ότι η Dacia επέλεξε να λανσάρει τη νέα γενιά των αυτοκινήτων πόλης χωρίς κινητήρες diesel.

Κλείνοντας με το νέο Logan,  εκτός των προαναφερθέντων χαρακτηριστικών το συμπαγών διαστάσεων sedan της Dacia έχει να παρουσιάσει μεγαλύτερο κατά 42 χιλιοστά χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών καθώς και χώρο αποσκευών 528 λίτρων, επίδοση που το τοποθετεί στην κορυφή της κατηγορίας του.   

Ας πάμε, όμως, στην τιμή διάθεσης των νέων Dacia Sandero και Sandero Stepway, ξεκινώντας από το πρώτο το οποίο είναι και το πιο προσιτό.

Το νέο Dacia Sandero, λοιπόν, με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης του 1,0 λίτρου απόδοσης 65 ίππων ξεκινά στη χώρα μας από τα 11.980 ευρώ. Η τιμή των 13.420 ευρώ αποτελεί την αφετηρία για την υπερτροφοδοτούμενη έκδοση του 1,0 λίτρου με απόδοση 90 ίππους, ενώ η κορυφαία έκδοση του αυτοκινήτου εφοδιάζεται με τον 1.000άρη κινητήρα των 100 ίππων διπλού καυσίμου (βενζίνης-lpg).

Από την γκάμα του νέου Dacia Sandero Stepway λείπει ο ατμοσφαιρικός κινητήρας των 65 ίππων, συνεπώς στη βάση της γκάμας του τοποθετείται το υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ των 90 ίππων, έκδοση που στην ελληνική αγορά προσφέρεται έναντι 14.380 ευρώ.

Στην έκδοση διπλού καυσίμους απόδοσης 100 ίππων, το νέο Dacia Sandero Stepway κοστίζει 14.780 ευρώ, φτάνοντας έως και τα 17.280 ευρώ στην έκδοση των 90 ίππων με το CVT κιβώτιο.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον κόσμο του αυτοκινήτου.