Στην Ελλάδα το VW Phaeton - Νέο Polo 55 ίππων


Η "ναυαρχίδα" της VW, το εντυπωσιακό Phaeton διατίθενται κανονικά από τον επίσημο αντιπρόσωπο της εταιρείας την Kosmocar και στην Ελλάδα. Πρόσφατα μάλιστα ανακοινώθηκαν και τιμές πώλησής του. Ακόμα ο "πιτσιρικάς" της VW, το Polo θα κινείται πλέον και με τρικύλινδρο κινητήρα...

  • 27/1/2003

&00 Η "ναυαρχίδα" της VW, το εντυπωσιακό Phaeton διατίθενται κανονικά από τον επίσημο αντιπρόσωπο της εταιρείας την Kosmocar και στην Ελλάδα. Πρόσφατα μάλιστα ανακοινώθηκαν και τιμές πώλησής του.

Το Phaeton εφοδιάζεται με δύο μηχανικά σύνολα χωρητικότητας 3.2 και 6.0 λίτρων. Το πρώτο είναι εξακύλινδρο με ισχύ 241 ίππων, συνδυάζεται με κιβώτιο έξι σχέσεων και το κόστος αγοράς αγγίζει τα 84.700 ευρώ. Στην περίπτωση όμως, που το μηχανικό σύνολο συνδυάζεται με κιβώτιο ταχυτήτων Tiptronic η τιμή αυξάνεται κατά 2.900 ευρώ, δηλαδή φτάνει τα 87.600 ευρώ.

Στην κορυφαία έκδοση αυτή με τον κινητήρα διάταξης V12 των 6.000 κ.εκ, η απόδοση εκτινάσσεται στους 420 ίππους, ενώ σε αυτή την περίπτωση το κιβώτιο είναι Tiptronic. To κόστος αγοράς αγγίζει...τα 148.300 ευρώ, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εκδόσεις του Phaeton ορίζονται από τις θέσεις του πίσω καθίσματος που μπορεί να είναι τέσσερις ή πέντε.

Τρικύλινδρο VW Polo 55 ίππων!

Η γερμανική εταιρεία στην προσπάθεια της να αυξήσει το μερίδιο της αγοράς τόσο στην παγκόσμια αγορά όσο και στην ελληνική, ανακοίνωσε τον ερχομό μιας ακόμη έκδοσης του συμπαθητικού VW Polo. Αυτή θα κινείται από 1.200άρη κινητήρα ισχύος 55 ίππων, ο οποίος είναι τρικύλινδρος με δύο βαλβίδες ανά κύλινδρο και όχι με τέσσερις όπως αυτό των 65 ίππων. H τρίθυρη έκδοση θα κοστίζει 10.640 ευρώ και θα περιλαμβάνει υδραυλικό τιμόνι, δύο αερόσακους και κλιματισμό.