Στην Ελλάδα το υβριδικό Renault Clio. Από 24.999 ευρώ


Την εμπορική πορεία της στην ελληνική αγορά ξεκινά η υβριδική έκδοση του μέχρι σήμερα γνωστού Renault Clio απόδοσης 140 ίππων.

  • 16/12/2020

Την πρώτη υβριδική έκδοση μετά από 30 χρόνια παρουσίας στην ευρωπαϊκή αγορά απέκτησε το Renault Clio, συνδυάζοντας τη λειτουργία ενός ατμοσφαιρικού κινητήρα βενζίνηςέμμεσου ψεκασμού χωρητικότητας 1,6 λίτρου με έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος ενσωματώνεται στο σύστημα μετάδοσης του αυτοκινήτου.

Το υβριδικό σύστημα συμπληρώνεται από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου μεγέθους χωρητικότητας μόλις 1,2 kWh, στις οποίες αποθηκεύεται η ενέργεια η οποία ανακτάται κατά κύριο λόγο κατά τη διαδικασία της πέδησης, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα φόρτισης από εξωτερική πηγή ενέργειας.

Η απόδοση του υβριδικού συστήματος φτάνει τους 140 ίππους, ενώ η μέση τιμή της κατανάλωσης καυσίμου σύμφωνα με τη γαλλική φίρμα ανέρχεται σε 4,3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Σε ό,τι αφορά στην τιμή του αυτοκινήτου, στη χώρα μας ξεκινά από τα 24.990 ευρώ στην βασική εξοπλιστική έκδοση φτάνοντας έως και τα 27.690 ευρώ στο κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού RS Line.

Διαβάστε ακόμα:

Mega Test: To νέο Toyota Yaris απέναντι στον ανταγωνισμό

Η μάχη των ηλεκτρικών: Το Peugeot e-208 απέναντι στο MINI Electric