Στην Ιαπωνία ο σχεδιαστής του Smart Roadster


O 38χρονος αρχισχεδιαστής της Saab, Michael Mauer, θα σχεδιάζει πολύ σύντομα αυτοκίνητα για την Mitsubishi Motors Corpοration, στην Ιαπωνία. Ετσι, ο Μauer γίνεται ο πρώτος αλλοδαπός που θα ηγείται του σχεδιαστικού τμήματος ιαπωνικής εταιρίας.
  • 25/1/2001
O 38χρονος αρχισχεδιαστής της Saab, Michael Mauer, θα σχεδιάζει πολύ σύντομα αυτοκίνητα για την Mitsubishi Motors Corpοration, στην Ιαπωνία. Η κίνηση αυτή θα κάνει τον Μauer τον πρώτο αλλοδαπό που θα ηγείται του σχεδιαστικού τμήματος ιαπωνικής εταιρίας.
Πριν την πρόσληψή του από την Saab τον Μάιο του 2000 ο Mauer ήταν υπεύθυνος του σχεδιαστικού τμήματος της θυγατρικής της Daimler-Chrysler Micro Compact Car Smart. H μεταγραφή πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση του Smart roadster που θα παρουσιαστεί το 2003. Όταν είχε φύγει από την Daimler-Chrysler άνθρωποι της εταιρίας είχαν τονίσει πως ο Mauer θα πήγαινε για δύο χρόνια στη Saab για την συγκομιδή πολύτιμης εμπειρίας και θα επέστρεφε. Η Daimler-Chrysler κατέχει μερίδιο 34% της Mitsubishi Motors. Πριν το 1999 ο Mauer ήταν στο Τόκιο δουλεύοντας πάλι για την Mercedes. H πρώτη του δουλειά στη Mitsubishi, όπως όλα δείχνουν, θα είναι κάτι ανάλογο με το Smart.