Στην ηλεκτροκίνηση ενδίδει η Cadillac


ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΜΙΓΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ Η CADILLAC ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΛΑΝΣΑΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 2021.

  • 8/10/2018

Η στιγμή που η Cadillac θα αποκτήσει το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο στην ιστορία της δεν είναι πολύ μακριά.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, έχει ήδη δρομολογηθεί η εξέλιξη ενός τετράτροχου που θα κινείται με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, χωρίς παρόλα αυτά να έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστές οι προδιαγραφές του.

Όπως και στην περίπτωση του ELR, η Cadillac αναμένεται να  αξιοποιήσει την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει πάνω στη συγκεκριμένη τεχνολογία ο όμιλος GM, προσθέτοντας φυσικά τις απαραίτητες δόσεις... πολυτέλειας.

Άλλωστε ο αμερικανικός όμιλος έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή του να εξελίξει μια νέα πλατφόρμα προσανατολισμένη στην τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης, η οποία θα επιτρέψει την παραγωγή μοντέλων με αυτονομία μεγαλύτερη των 480 χιλιομέτρων.

Ένας ακόμα πυρήνας ανάπτυξης της ηλεκτροκίνητης γκάμας της GM θα αποτελέσει το Chevrolet Bolt, το οποίο όπως όλα δείχνουν πρόκειται να αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία ηλεκτροκίνητων crossovers.