Στην παραγωγή το ηλεκτροκίνητο supercar των Κινέζων


Σύμφωνα με δημοσίευμα στον αμερικανικό Τύπο, η εταιρεία Silk EV θα επενδύσει στην κινεζική Hongqi με σκοπό τη δημιουργία του ηλεκτροκίνητου supercar S9 καθώς και νέων μοντέλων που θα προορίζονται για την αγορά της ασιατικής χώρας.

  • 27/4/2020

Η ιστορία της Hongqi συνδέεται με αυτή του προέδρου Μάο Τσετούνγκ ο οποίος είχε ζητήσει από τον (κρατικό) Όμιλο FAW να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο για τη μεταφορά του ίδιου και των στελεχών του κόμματος. Το αποτέλεσμα ήταν να ιδρυθεί η Hongqi, το 1958, η οποία ανέλαβε να κατασκευάσει ένα μοντέλο που να παρέχει την άνεση, την πολυτέλεια και το κύρος που έπρεπε να έχει ένα τέτοιο όχημα. Όπως ανακοινώθηκε, στελέχη της αμερικανικής εταιρείας Silk EV υπέγραψαν με ομολόγους τους της FAW Μνημόνιο Κατανόησης και Συνεργασίας («MoU») με σκοπό τη δημιουργία νέων μοντέλων που θα προορίζονται κυρίως για την εγχώρια αγορά. Μεταξύ αυτών θα είναι και ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Η Hongqi (σημαίνει «κόκκινη σημαία»), δημιούργησε μεγάλη εντύπωση όταν πέρυσι παρουσίασε στην Έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης δύο ηλεκτροκίνητα πρωτότυπα: το supercar S9 των 1.400 PS και το E115, ένα πολυτελές SUV που θυμίζει τη Rolls Royce Cullinan. Οι άνθρωποι της Silk EV δήλωσαν ότι θα επενδύσουν 1,41 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ) για την εξέλιξη και παραγωγή του S9 καθώς και για άλλα μοντέλα της Hongqi. Στόχος της κινεζικής εταιρείας –και του Ομίλου FAW, γενικότερα– είναι να έχει 21 νέα μοντέλα στην γκάμα της ως το 2025.