Στην τελική ευθεία η επόμενη Mercedes-Benz B-Class


Η τωρινή γενιά κυκλοφορεί από το 2011 έχοντας ενδιάμεσα ένα facelift. Κάτι που σημαίνει πως το πλήρωμα του χρόνου έφτασε, όπως και η ώρα της παράδοσης της σκυτάλης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 10/4/2018

Τα SUV μπορεί να βρίσκονται σε κατάσταση limit-up αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει ζήτηση και για τα κλασικά πρακτικά MPV. Ειδικά στην περίπτωση της Mercedes που υπάρχει η GLA και από την στιγμή που η νέα γενιά A-Class ξεκινά το εμπορικό της λανσάρισμα, ο δρόμος για την B-Class είναι πλέον ανοιχτός. Και αυτό διότι το γερμανικό MPV στην επόμενη γενιά του θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με την κωδική ονομασία MFA2.

Η επίσημη πρεμιέρα της νέας B-Class θα γίνει στην διάρκεια του 2019 και σχεδιαστικά αναμένεται να αποτελέσει μία εξέλιξη της τωρινής γενιάς εμποτισμένη με στοιχεία από τη νέα A-Class. Έτσι, η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τον βενζινοκινητήρα των 1,33 lt καθώς και τον diesel των 1,46 lt με ισχύ από 116 έως 136 PS και κοινή εξέλιξη με την Renault. Οι ισχυρότερες εκδόσεις θα είναι δίλιτρες, ενώ θεωρείται δεδομένη και μία plug-in υβριδική ντίζελ έκδοση με μπαταρία 13,7 kWh και ηλεκτροκίνητη αυτονομία έως περίπου 70 km.