Στην τελική ευθεία η Toyota Corolla Cross


Η Toyota πρόκειται να προσθέσει ένα ακόμα crossover στην ευρωπαϊκή γκάμα της, αξιοποιώντας το όνομα της Corolla και τη μακρά παράδοση του αυτοκινήτου στην ευρύτερη κατηγορία των μικρομεσαίων hatchbacks.

  • 28/4/2020

Λίγες ημέρες μετά τη διαδικτυακή πρεμιέρα του Toyota Yaris Cross, οι ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία επιστρέφει στο προσκήνιο της επικαιρότητας με αφορμή που τη θέλουν να περνά στην παραγωγή ένα ακόμα crossover.

O λόγος για την Toyota Corolla Cross, η οποία σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα ενισχύσει το portfolio του Ιάπωνα κατασκευαστή το τελευταίο τρίμηνο του 2021.

Το νέο crossover της Toyota θα βασιστεί στο δάπεδο που φιλοξενεί τη σημερινή γενιά της Corolla (TNGA-C), αξιοποιώντας και τα μηχανικά μέρη του μικρομεσαίου hatchback. Αυτό επί της ουσίας σημαίνει ότι η μεγαλύτερη προσοχή πρόκειται να δοθεί στο υβριδικό σύνολο του 1,8 λίτρου, το οποίο στα πρότυπα του Yaris Cross θα προσφέρεται σε δικίνητες και τετρακίνητες διαμορφώσεις.

Ένα ακόμα συμπέρασμα που εξάγει κανείς από την πρόθεση της Toyota να αξιοποιήσει το brand της Corolla στην κατηγορία των μικρομεσαίων διαστάσεων crossovers, είναι ότι το μέχρι σήμερα γνωστό C-HR, το οποίο δραστηριοποιείται στο ίδιο ακριβώς segment, πρόκειται να ενισχύσει τον premium χαρακτήρα του αναζητώντας ένα νέο πεδίο δράσης.

Αν και εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν την Toyota Corolla Cross να περνά στην παραγωγή στα τέλη του 2021, τότε μας χωρίζουν τουλάχιστον δώδεκα μήνες από την επίσημη πρεμιέρα του αυτοκινήτου είτε σε εικονικό είτε σε πραγματικό περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης:

Toyota Supra «ξεδιπλώνει» 2000 ίππους στο δυναμόμετρο (Video)