Στo Audi Q4 E-Tron θα διαλέγεις τα φώτα που θέλεις!


Η γερμανική εταιρία σχεδιάζει την γρήγορη επέκταση της γκάμας των ηλεκτρικών της μοντέλων μέσα στα επόμενα χρόνια, με το Q4 e-tron να είναι το πιο σημαντικό μοντέλο από άποψη πωλήσεων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/8/2019

Η Αudi έχει μπει δυναμικά στο παιχνίδι των ηλεκτρικών μοντέλων με το εξαιρετικό E-Tron το οποίο δοκιμάζουμε αυτό το μήνα στο Car And Driver που βρίσκεται στα περίπτερα. Όμως οι ρυθμοί για την παρουσίαση νέων μοντέλων έχουν ανέβει και αναμένεται πολύ σύντομα η οικογένεια να αποκτήσει και νέα μέλη.

Το πιο ενδιαφέρον από αυτά, και σε ότι έχει να κάνει με τις πωλήσεις, είναι το Q4 E-Tron το οποίο θα μπει στην παραγωγή το 2020. Και μεταξύ πολλών άλλων καινοτομιών θα έχει και φώτα εμπρός και πίσω τα οποία θα μπορεί να προσαρμόζει ο οδηγός ανάλογα με τα γούστα του.

Η σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων έχει γίνει κάτι σαν εμμονή για τους σχεδιαστές τα τελευταία χρόνια, με τα LED να επιτρέπουν μεγάλη ευχέρεια στον σχεδιασμό παράξενων σχημάτων. Η Audi σ' αυτό το νέο E-Tron θα προσφέρει τουλάχιστον 25 διαφορετικούς σχεδιασμούς μεταξύ των οποίων θα μπορεί να επιλέξει ο οδηγός όποια του αρέσει.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε το πρωτότυπο Q4 E-Tron με μία από αυτές τις διαμορφώσεις. Η δυνατότητα αυτή δεν κάτι νέο για την VW καθώς ήδη στο Touareg έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις,, όμως πλέον η ποικιλία θα είναι πολύ μεγαλύτερη. 

Πέρα από τα φωτιστικά σώματα το Q4 E-Tron θα διαθέτει το νέο ηλεκτρικό σύστημα της εταιρίας, με δύο ηλεκτρικά μοτέρ για την ύπαρξη τετρακίνησης και συνδυασμένη απόδοση που θα φθάνει στους 301 ίππους. Η μπαταρία με την οποία θα εφοδιάζεται θα είναι των 82 kWh και θα παρέχει αυτονομία της τάξης των 450 km.