Στο φώς το ηλεκτροκίνητο VW ID.5 με το κουπέ αμάξωμα και τον σπορ χαρακτήρα


Στις φωτογραφίες, βλέπουμε το νέο μοντέλο της «οικογένειας» ID που έχει δημιουργήσει η Volkswagen για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της, το οποίο πιθανόν να ονομαστεί ID.5.

  • KEIMENO: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: AUTOPIX.
  • 20/4/2021

H Volkswagen συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τη δημιουργία των νέων αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων της. Έπειτα από τα ΙD.3 και ID.4, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα, η γερμανική εταιρεία κάνει τις τελικές δοκιμές εξέλιξης ενός νέου το οποίο βασίζεται στο τελευταίο αλλά έχει coupé αμάξωμα. 

Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστή η επίσημη ονομασία του, η οποία πιθανόν να είναι μία από τις ID.5, ID.4 Coupé ή ID.4 GTX.

Το θέμα περί της ονομασίας του νέου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της γερμανικής εταιρείας «περιπλέκεται» έπειτα από τη δημοσίευση μιας εικόνας στην οποία εμφανίζεται μόνο ο χαρακτηρισμός «GTX», ο οποίος θα αφορά στις πιο ισχυρές εκδόσεις των οχημάτων της «οικογένειας ID».

Στις φωτογραφίες, βλέπουμε ότι το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Volkswagen έχει κομψότερης σχεδίασης αμάξωμα στο πίσω μέρος του συγκριτικά με αυτό του ID.4.

Μάλιστα, στον πίσω προφυλακτήρα έχει τοποθετηθεί ένα γραμμικό διακοσμητικό το οποίο παραπέμπει σε διπλή απόληξη... εξάτμισης! Προφανώς, είναι ένας τρόπος να δηλωθεί ο πιο σπορτίβ χαρακτήρας τού οχήματος.

Κατά τα λοιπά, το νέο μοντέλο δεν θα διαφοροποιείται από το ID.4 αναφορικά με τις μπαταρίες και τον ηλεκτροκινητήρα του. Στη βασική έκδοση, αυτός κινεί τους πίσω τροχούς και αποδίδει μέγιστη ισχύ 204 PS.

Επίσης, θα διατίθεται και σε εκδοχή με δύο ηλεκτροκινητήρες (άρα τετρακίνητο) μέγιστης συνδυαζόμενης ισχύος 306 PS.