Στο MINI Countryman το "Off Road Award"


Προσφέρει περισσότερους εσωτερικούς χώρους από οποιοδήποτε προηγούμενο μοντέλο ΜΙΝΙ αλλά και μία νέα διάσταση οδηγικής απόλαυσης με το προαιρετικό σύστημα AWD ALL4.

  • 12/6/2014

Προσφέρει περισσότερους εσωτερικούς χώρους από οποιοδήποτε προηγούμενο μοντέλο ΜΙΝΙ αλλά και μία νέα διάσταση οδηγικής απόλαυσης με το προαιρετικό σύστημα AWD ALL4.

Το MINI Countryman έχει καθιερωθεί στην κατηγορία του και είναι από τα αγαπημένα των οπαδών των AWD οχημάτων. Αυτό επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα του 2014 "Off Road Award".

Όπως και πέρσι, οι αναγνώστες του περιοδικού "Off Road" ψήφισαν το μικρό MINI παντός εδάφους στη δεύτερη θέση της κατηγορίας "Subcompact SUV".

Το "Off Road Award" απονέμεται κάθε χρόνο από το 1982. Φέτος την ψήφο των αναγνωστών διεκδικούσαν 127 μοντέλα σε 13 κατηγορίες. Το γεγονός ότι το MINI Countryman κατάφερε να επαναλάβει την περσινή επιτυχία υπογραμμίζει την αμείωτη δημοτικότητά του - όχι μόνο στη Γερμανία.

Το 2012 και 2013, πουλήθηκαν πάνω από 100.000 μονάδες του πρώτου ΜΙΝΙ με τέσσερις πόρτες, μεγάλη πίσω πόρτα και προαιρετική τετρακίνηση.

Η επιτυχημένη πορεία του μπαίνει σε μία νέα φάση φέτος τον Ιούλιο με το λανσάρισμα του νέου MINI Countryman (κατανάλωση μικτού κύκλου: 7,1 – 4,2 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 165 – 111 g/km). Λεπτομερείς σχεδιαστικές βελτιώσεις στο εξωτερικό και το εσωτερικό, οι βελτιστοποιημένες τιμές κατανάλωσης και ρύπων και οι αυξημένες επιδόσεις του MINI Cooper S Countryman συνθέτουν το προφίλ αυτού του μικρού οχήματος παντός εδάφους. Η γκάμα περιλαμβάνει τρεις βενζινοκινητήρες και τρεις diesel, από το MINI One D Countryman με 66 kW/90 hp μέχρι το MINI Cooper S Countryman, τώρα με ισχύ 140 kW/190 hp.

Επιπλέον, διατίθεται το απόλυτο σπορ μοντέλο MINI John Cooper Works Countryman (160 kW/218 hp) με στάνταρ τετρακίνηση. Το ALL4 διατίθεται προαιρετικά για τα MINI Cooper S Countryman, MINI Cooper Countryman, MINI Cooper SD Countryman και MINI Cooper D Countryman.

Με το MINI Countryman, η Βρετανική κατασκευάστρια εταιρία premium αυτοκινήτων έχει επεκτείνει με επιτυχία τη γκάμα της σε μία άλλη κατηγορία, προσελκύοντας νέα στοχευμένα κοινά.  Από πέρσι, την επέκταση αυτή έχει υποστηρίξει το MINI Paceman – το πρώτο Sports Activity Coupé στην κατηγορία premium compact. Και σε αυτό το μοντέλο, το ALL4 μπορεί να συνδυάζεται προαιρετικά με τέσσερις κινητήρες. Το κορυφαίο σπορ μοντέλο,  MINI John Cooper Works Paceman, κατανέμει την ισχύ και στους τέσσερις τροχούς στάνταρ στη συγκεκριμένη έκδοση.

Το σύστημα ALL4 εξελίχθηκε ειδικά για το MINI και χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρομαγνητικό κεντρικό διαφορικό που αφενός βελτιώνει την πρόσφυση και την ευστάθεια σε δύσκολες καιρικές και οδικές συνθήκες, αφετέρου αυξάνει την ευελιξία όταν το όχημα στρίβει με μεγάλη ταχύτητα. Το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης ALL4 ενσωματώνεται απευθείας στη μονάδα ελέγχου του Dynamic Stability Control (DSC). Αυτό σημαίνει ότι το σύστημα μπορεί να ανταποκρίνεται με υψηλή ταχύτητα, ακρίβεια και ευελιξία όταν κατανέμει τη ροπή μεταξύ εμπρός και πίσω τροχών.

Σε κανονικές οδηγικές συνθήκες, το 50% της ροπής μεταφέρεται στον πίσω άξονα, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις – για παράδειγμα στον πάγο ή το χιόνι – το ποσοστό αυτό μπορεί να αυξηθεί στο 100%. Η προσαρμογή, σύμφωνα με τις ανάγκες, γίνεται σε κλάσματα δευτερολέπτου, διασφαλίζοντας βέλτιστη επαφή με την επιφάνεια του δρόμου για ασυμβίβαστη οδηγική απόλαυση σε όλες τις συνθήκες.