Στο Nurburgring με τις νέες BMW M4 & M440i Convertible (video)


Δύο από τις πιο ηχηρές πρεμιέρες που ετοιμάζει η βαυαρική εταιρία για μέσα στη χρονιά αφορούν στην γκάμα της «τεσσάρας».

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/4/2020

Πολλά έχουν γραφτεί για τη νέα Μ4 και άλλα τόσα για την τεράστια μάσκα του αυτοκινήτου που θα σηματοδοτήσει τη νέα σχεδιαστική άποψη της εταιρίας. Το πόσο θα είναι αυτή αποδεκτή και τι αντίκτυπο θα έχει στην εμπορική πορεία του μοντέλου μόνο ο χρόνος και η κρίση του αγοραστικού κοινού θα το δείξει.

Ωστόσο, η αξία και αυτής της Μ θα είναι αδιαμφισβήτητη και το βασικό εχέγγυο θα αποτελεί ο τρίλιτρος twin-turbo εξακύλινδρος S58 που θα προσφέρεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις ισχύος με 450 PS, 480 PS και 510 PS. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει αυτόματο 8άρι κιβώτιο της ZF, το οποίο θα είναι στάνταρ στις τετρακίνητες Μ4, ενώ για τις πισωκίνητες θα υπάρχει και η επιλογή του χειροκίνητου.

Στο παραπάνω βίντεο δεν γνωρίζουμε ποιας έκδοσης είναι αυτή η Μ4 που δοκιμάζεται στην περιβόητη γερμανική πίστα αλλά μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση για το πως στρίβει μια από τις πιο καυτές BMW. Επίσης, πίσω από το βαρύ καμουφλάζ διακρίνεται και η μεγάλη μάσκα του αυτοκινήτου που λογικά «πολλοί θα την λατρέψουν και άλλοι τόσοι θα την μισήσουν».

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε εξίσου ένα hot μοντέλο και ειδικά για όσους λατρεύουν τα «ανοιχτά» αμαξώματα. Η M440i Convertible αναμένεται να έχει μαλακή οροφή (αντί μιας μεταλλικής διαιρούμενης) προσφέροντας μικρότερο βάρος και ευελιξία. Κάτω από το καπό θα υπάρχει ο τρίλιτρος εξακύλινδρος B58 που για την περίσταση θα αποδίδει κάπου στα 400 άλογα.