Στο οργανόγραμμα της Tesla δεν υπάρχει διευθυντής επικοινωνίας!


Η Tesla καινοτομεί και σε έναν ακόμα τομέα: είναι ο μόνος κατασκευαστής χωρίς τμήμα δημοσίων σχέσεων

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: TESLA
  • 7/10/2020

Ο Elon Musk φαίνεται πως είναι ο μόνος στην Tesla που δίνει πληροφορίες και ενημερώνει σχετικά με την εταιρεία. Έτσι, στην εταιρική δομή των αυτοκινητοβιομηχανιών και όχι μόνο υπάρχει ένα τμήμα δημοσίων σχέσεων ή εταιρικής εκπροσώπησης, με τον επικεφαλής του να είναι σε πολλές περιπτώσεις μέλος και του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

Αυτό από μόνο του δείχνει τη σημασία που δίνουν οι κατασκευαστές τόσο στη δημόσιά τους εικόνα και στη παρουσίαση των θέσεων, των προϊόντων και των καινοτομιών τους όσο και στην καλή επικοινωνία με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Αυτή επικοινωνία στις ΗΠΑ με την Tesla δεν υπάρχει εδώ και αρκετούς μήνες και όπως αναφέρεται σε διάφορα sites η προσπάθεια των εκεί δημοσιογράφων για επικοινωνία για περισσότερες πληροφορίες ή για κάποια δοκιμή ενός Model πέφτει στο κενό.

Φυσικά αυτό δεν αποτελεί έκπληξη από τη στιγμή που από τον Δεκέμβριο του 2019, όταν και αποχώρησε από την Tesla η διευθύντρια δημοσίων σχέσεων Keely Sulprizio, το τμήμα δεν υφίσταται. Και αυτό γιατί όλα τα στελέχη είτε έχουν πλέον άλλες αρμοδιότητες είτε δεν εργάζονται πια στην Tesla. Στην Ευρώπη εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιοι υπεύθυνοι για την επικοινωνία αλλά το θέμα είναι μέχρι πότε.

Όπως δείχνουν τα πράγματα την επικοινωνία της Tesla την έχει αναλάβει προσωπικά και εργολαβικά ο ίδιος ο Elon Musk, είτε στις συνελεύσεις των μετόχων είτε στις παρουσιάσεις των νέων μοντέλων και κυρίως μέσω του αγαπημένου του Twitter.