Στο Rüsselsheim νέοι βενζινοκινητήρες του PSA


Όπως ανακοινώθηκε, οι νέοι τετρακύλινδροι βενζινοκινητήρες που προορίζονται για τα μοντέλα του Ομίλου PSA θα δημιουργηθούν στο Κέντρο Μηχανολογικής Εξέλιξης της Opel, στο Rüsselsheim.

 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 14/6/2018

Η ένταξη της Opel στον Όμιλο PSA ήταν μια στρατηγική επιχειρηματική κίνηση που δεν αποσκοπούσε μόνο στη δημιουργία νέων μοντέλων με κοινή βάση, τα οποία θα φέρουν έκαστο το σήμα καθεμιάς από τις εταιρείες που τον συνιστούν (Peugeot, Citroën, DS Automobiles, Opel και Vauxhall). Αφορούσε στην ουσιαστική συμβολή της Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στις νέες τεχνολογίες οι οποίες θα εφαρμοστούν στα αυτοκίνητα του Ομίλου στο προσεχές μέλλον.

Η απόφαση να αναλάβει το Κέντρο Μηχανολογικής Εξέλιξης της Opel τη σχεδίαση και εξέλιξη των νέων τετρακύλινδρων βενζινοκινητήρων είναι η έμπρακτη απόδειξη. Όπως ανακοινώθηκε, αυτοί αναμένεται να παρουσιαστούν το 2022, τόσο στην Ευρωπαϊκή αγορά όσο και σε αυτές της Κίνας και της Βόρειας Αμερικής.

Σχεδιαστική απεικόνιση του νέου Κέντρου Εξέλιξης Κινητήρων της Opel.
Σχεδιαστική απεικόνιση του νέου Κέντρου Εξέλιξης Κινητήρων της Opel.

Οι καινούργιοι κινητήρες θα πληρούν τα θεσμοθετημένα πρότυπα προστασίας του περιβάλλοντος που θα ισχύουν τότε και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε συστήματα κινητήρων υβριδικής διάταξης. Θα είναι εξελιγμένοι για να καταναλώνουν όσο το δυνατόν λιγότερο καύσιμο αλλά και να είναι αποδοτικοί σε ό,τι αφορά τη μέγιστη ισχύ τους και τις επιδόσεις.

Ο κ. Christian Muller, Διευθύνων Σύμβουλος της Opel στον τομέα της Μηχανολογίας, δήλωσε σχετικά:
«Το Rüsselsheim είχε ήδη αναλάβει την παγκόσμια ευθύνη για την εξέλιξη κινητήρων όταν ανήκαμε ακόμα στην GM. Με τη νέα ‘‘γενιά’’ τετρακύλινδρων βενζινοκινητήρων μπορούμε να αξιοποιήσουμε μία από τις βασικές μας ικανότητες. Ο οικονομικός άμεσος ψεκασμός σε συνδυασμό με την υβριδική τεχνολογία, θα εδραιώσει την ισχυρή θέση του ομίλου PSA στη μείωση των εκπομπών CO2».

Εκτός από τους κινητήρες, στις εγκαταστάσεις του Rüsselsheim, οι άνθρωποι της Opel (και του Ομίλου PSA, γενικότερα) εξελίσσουν και τα νέα επαγγελματικά οχήματά τους. Για το λόγο αυτό δημιουργούν καινούργιες πλατφόρμες που θα χρησιμοποιηθούν ως βάση για τη κατασκευή νέων τέτοιων μοντέλων, τα οποία θα είναι και ηλεκτροκίνητα και θα διαθέτουν είτε συστοιχία μπαταριών είτε κυψέλες καυσίμου.