Στο σφυρί ο ΚΙΤΤ, με τον Hasselhoff να παραδίδει τα κλειδιά!


Για όσους κάτω των 30, η συγκεκριμένη είδηση ίσως να περάσει στα ψιλά. Για τους υπόλοιπους, προφταίνετε να μπείτε στη δημοπρασία…

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 5/1/2021

To Knight Rider αποτέλεσε μία τηλεοπτική παραγωγή, η οποία κράτησε τέσσερις σαιζόν, από το 1982 έως το 1986 (για το καλό όλων θα προσποιηθούμε πως δεν παρουσιάστηκε ποτέ Sequel, το 2008…). Κεντρικός ήρωας ο Michael Knight -τον οποίο υποδυόταν ο David Hasselhoff- και το αυτοκίνητό του, ο ΚΙΤΤ.

Το στόρι είχε ως εξής. Ο πρώτος ήταν ένα είδος πράκτορα του Foundation for Law and Government (FLAG). Πολεμούσε το κακό και υπερασπιζόταν τη δικαιοσύνη. Το αυτοκίνητο τώρα ήταν μία Pontiac Firebird Trans Am, αποτέλεσμα του προγράμματος Knight Industries Two Thousand (KITT). Ένα εξελιγμένο όχημα που διέθετε δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης, ήταν αλεξίσφαιρο, μιλούσε, είχε εντυπωσιακές για την εποχή οθόνες και, το κυριότερο, ένα κουμπί turbo boost που όταν το πατούσες αυτό συνήθως απογειωνόταν, περνώντας μέσα από φορτηγά ή φλεγόμενα τρένα…

Για όσους το βλέπατε μικροί, είναι σίγουρο ότι το νιώσατε ένα σκίρτημα. Οι υπόλοιποι πήρατε μία γενική γεύση των σειρών της δεκαετίας του ’80… Και πάμε τώρα στην είδηση. Στα πλαίσια του «Hoff Auction», μίας δημοπρασίας πραγμάτων του David Hasselhoff, ένα από τα αντικείμενα που βρίσκονται προς διάθεση είναι και ο ίδιος ο ΚΙΤΤ.

Η αρχική εκτίμηση για την αξία που θα έφτανε το αυτοκίνητο ήταν 175 με 300.000 δολάρια (περίπου 244.000 ευρώ). Παρόλα αυτά, μετά από 17 προσφορές η τιμή του έχει διαμορφωθεί στα 975.00 δολάρια και ανεβαίνει. 105 άτομα παρακολουθούν αυτή τη στιγμή τη συγκεκριμένη δημοπρασία, ενώ απομένουν ακόμη 18 ημέρες για να ολοκληρωθεί, στις 23 του μήνα.

Το αυτοκίνητο, φυσικά, είναι πλήρως λειτουργικό, παρότι δεν θα πρέπει να περιμένει κανείς να κάνει όλα όσα έβλεπε στα παλιά επεισόδια. Για τον τυχερό συλλέκτη θα αποτελέσει σίγουρα ένα καλό ενθύμιο των παιδικών του χρόνων.