Στο σφυρί ρέπλικες αυτοκίνητων που πρωταγωνίστησαν σε ταινίες-θρύλους


ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ.

  • 17/7/2020

Μια ιδιαιτέρως σπάνια… τριλογία τετράτροχων κινηματογραφικών αστέρων δημοπρατείται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Η συλλογή η οποία αποτελείται από ένα Batmobil, από το θρυλικό Ectomobile των Ghostbusters και το Delorean που πρωταγωνίστησε στο Back to the Future.

Μάλιστα το ασημί Delorean με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που του επιτρέπει να ταξιδεύει στον χρόνο φέρει και την υπογραφή ενός εκ των πρωταγωνιστών της ταινίας.

Αντιστοίχως, πίσω από τις… σκοτεινές σχεδιαστικές επιλογές του Batmobil βρίσκεται μια Chevrolet Caprice, παίρνοντας κίνηση από έναν V8 κινητήρα 5,7 λίτρων.

Σε ό,τι αφορά στο Ectomobile των θρυλικών κυνηγών φαντασμάτων, είναι βασισμένο σε μια Cadillac του 1959, χωρίς ωστόσο η διαδικασία της μετατροπής του στο όχημα που πρωταγωνίστησε στο ιδιαίτερα επιτυχημένο sequel των Ghostbusters να θεωρείται ιδιαίτερα επιτυχημένη.

Η δημοπρασία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Οχάιο την 1η Αυγούστου με την παρουσία μόλις 120 ατόμων, τα οποία και θα επιλεγούν ανάμεσα σε εκείνους που θα δηλώσουν τον ενδιαφέρον τους έως και τις 31 Ιουλίου.

Αν και πολύ δύσκολα μπορεί κανείς να εκτιμήσει την αξία της εν λόγω συλλογής μια και πρόκειται για ρέπλικες και όχι για τα αυθεντικά οχήματα που δημιουργήθηκαν για τις ανάγκες των ταινιών, είναι σχεδόν σίγουρο ότι το τελικό ποσό που θα απαιτηθεί για την αγορά τους θα υπερβεί κατά πολύ τα 100.000 δολάρια.