Στο σφυρί το μαύρο πρόβατο της Mercedes-Benz


Ένα από τα τριάντα αντίτυπα του Isdera Imperator 108i, ενός γερμανικού supercar με κινητήρα Mercedes, μπορεί να γίνει δικό σας αν διαθέτετε το budget των 700.000 ευρώ.

  • 24/3/2021

Το άγνωστο στους περισσότερους Isdera Imperator 108i  αποτελεί ένα από τα σπανιότερα supercar στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας έχοντας παραχθεί σε μόλις 30 αντίτυπα.

Πρόκειται για ένα supercar το οποίο βασίστηκε στην πρωτότυπη Mercedes-Benz CW311, η οποία ωστόσο δεν έπεισε ποτέ του ιθύνοντες της γερμανικής φίρμας και δεν κατάφερε να φτάσει ως τη γραμμή παραγωγής.

Ωστόσο, η Mercedes-Benz έδωσε το πράσινο φως στον σχεδιαστή του, Eberhard Schulz για να το κατασκευάσει τοποθετώντας το έμβλημα τη δικής του φίρμας, Isdera. Το πρώτο μοντέλο ήταν έτοιμο το 1984 και η παραγωγή του συνεχίστηκε μέχρι το 1993. Συνολικά κατασκευάστηκαν 30 αυτοκίνητα τα οποία έχουν αποκτήσει μια ξεχωριστή αξία.

Για το αρχικό Imperator 108i, ο Schulz αντικατέστησε τα pop-up φώτα του πρωτοτύπου και έβαλε παραδοσιακά φώτα της Mercedes. Με τον ανασχεδιασμό του αυτοκινήτου το 1991 τα pop-up φώτα επέστρεψαν και το σασί άλλαξε για να πάρει ένα πιο κυρτό σχήμα.

Κατά την διάρκεια της κατασκευαστικής περιόδου, το Imperator 108i ήταν διαθέσιμο με διάφορους κινητήρες, οι οποίοι ήταν από την Mercedes και είχαν 8 κυλίνδρους.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ‘φοράει’ έναν κινητήρα V8 5 λίτρων συνδυαζόμενο με ένα κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων, στέλνοντας την κίνηση στους πίσω τροχούς.

Με αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, ήταν ικανό να επιταχύνει από στάση 100 χιλιόμετρα/ώρα σε περίπου 5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα έφτανε τα 283 km/h.

Η τιμή του αναμένεται να κυμανθεί από 500.000 έως 700.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.