Στοιχειωμένες Αlfa Romeo, Fiat και Peugeot έρχονται στο φως μετά από 30 χρόνια


Μπροστά σε έναν μικρό θησαυρό βρέθηκαν όσοι κλήθηκαν να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις μιας εγκαταλελειμμένης έκθεσης αυτοκινήτων στην Αργεντινή.

  • 31/3/2020

Εντάσσεται στην κατηγορία των burn finds έστω και αν τα ευρήματα για τα οποία γίνεται λόγος δεν ανήκουν σε εκείνη την κατηγορία που μπορούν να σε κάνουν πλούσια, είναι κάτι παραπάνω από αρκετά όμως για να χαρίσουν ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπό σου.

Ο λόγος για τα μοντέλα της Alfa Romeo, της Fiat και της Peugeot τα οποία ανακαλύφθηκαν στις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις μιας έκθεσης αυτοκινήτων στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

Η Alfa Romeo 33 Sportwagon, τα Fiat Uno, Tipo, Tempra και Duna καθώς και το Peugeot 405 είδαν ξανά το φως του ήλιου μετά από 30 χρόνια εγκλεισμού στις εγκαταστάσεις μιας εμπορίας αυτοκινήτων παραμένοντας ανέγγιχτα από το πέρασμα του χρόνου.

Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύουν οι εικόνες που ακολούθησαν της… ανακάλυψης και των εργασιών που απαιτήθηκαν ώστε οι μεταλλικές επιφάνειες των αυτοκινήτων να  ανακτήσουν τη χαμένη λάμψη τους.

Αν όλα πάνε καλά και βρεθούν τα απαραίτητα έντυπα που να πιστοποιούν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των αυτοκινήτων, τότε τα οχήματα πρόκειται πολύ σύντομα να πουληθούν μιας και αποτελούν την ιδανική αφετηρία για κάποιον που θέλει να δημιουργήσει ή ακόμα και να εμπλουτίσει τη συλλογή των youngtimers που ήδη διαθέτει.

 Διαβάστε ακόμα:

Lamborghini Countach 25th Anniversary: Ο ταύρος που νίκησε τον χρόνο