Στους 735 ίππους η Ford Mustang δια χειρός Wolf Racing


Ένας γερμανικός βελτιωτικός οίκος ανέλαβε την αναβάθμιση του V8 κινητήρα της Ford Mustang με το αποτέλεσμα να δικαιώνει όσους θεωρούν ότι στο τέλος κερδίζουν πάντα οι… Γερμανοί.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/8/2019

Σε περίπτωση που οι 460 ίπποι του V8 κινητήρα της Ford Mustang σάς ακούγονται… λίγοι τότε ίσως η προσπάθεια αναβάθμισης του οκτακύλινδρου συνόλου από την Wolf Racing αποκτά διαφορετική αξία.

Με έδρα την άσημη πόλη του Neuenstein στη Γερμανία αλλά με παρουσία 40 ετών στην προετοιμασία κινητήρων για αγωνιστικά τετράτροχα, η Wolf Racing πρόσθεσε ανάμεσα στις προδιαγραφές του εμβληματικού muscle car έναν μηχανικό υπερσυμπιεστή την Edelbrock, εκτοξεύοντας τη μέγιστη ισχύ του στους 735 ίππους.

Αντιστοίχως, η ροπή αγγίζει τα 880 Nm τα οποία καταλήγουν στους πίσω τροχούς είτε μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων είτε μέσω ενός αυτόματου με τον ίδιο αριθμό σχέσεων το οποίο μάλιστα προέρχεται από το Ranger Raptor.

Όπως ήταν φυσικό παρεμβάσεις έχει δεχθεί και η ανάρτηση του αυτοκινήτου, με την απόσταση από το έδαφος να έχει περιοριστεί κατά 30 χιλιοστά. Τις νέες ζάντες αλουμινίου διαμέτρου 21 ιντσών ντύνουν τα ελαστικά υψηλών επιδόσεων της Michelin Pilot Sport 4S, ενώ το παρουσιαστικό του αυτοκινήτου συμπληρώνει η πίσω ανθρακονημάτινη οροφή.

Σύμφωνα με την Wolf Racing θα κατασκευαστούν μόλις επτά αντίτυπα της Ford Mustang των 735 ίππων τα οποία θα διατεθούν στην αγορά έναντι 94.400 ευρώ.