Στους 900 ίππους και υβριδική η νέα Corvette C8 ZR1


Oι Αμερικανοί φαίνεται να έχουν πάρει σοβαρά το παιχνίδι της κεντρομήχανης Corvette και ετοιμάζονται για μεγάλα πράγματα στην κορυφαία της έκδοση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/11/2019

Η νέα Corvette C8 έχει δημιουργήσει κύματα ενθουσιασμού στους αμερικανούς καταναλωτές, με αποτέλεσμα να ακούγονται πολλά για την συνέχεια, ακόμα και αυτονόμηση της μάρκας με δικά της μοντέλα στο μέλλον. Αυτό που μένει να έρθει είναι η κορυφαία της έκδοση, η ZR1 για την οποία οι φήμες οργιάζουν.

Η πιο έγκυρη μέχρι τώρα πληροφορία δημοσιεύτηκε στο Motor Trend και αποδίδεται σε καλά πληροφορημένη πηγή μέσα στην εταιρία. Ο άνθρωπος που μίλησε κάνει λόγο για ένα hypercar με twin turbo V8 και υβριδική υποβοήθηση, το οποίο θα αποδίδει κοντά στους 900 ίππους.

Ο κινητήρας μάλλον θα είναι αυτός που ήδη υπάρχει στο αγωνιστικό C8.R ενώ το υβριδικό σύστημα δεν θα έχει στόχο την οικονομία αλλά τις επιδόσεις. Θα αποτελείται από έναν κινητήρα ο οποίος θα βρίσκεται ανάμεσα στο κινητήρα και την μετάδοση και θα συνεισφέρει τόσο ώστε να ανέβουν τα άλογα τόσο ψηλά. 

Μάλιστα, οι φήμες θέλουν στον εμπρός ελεύθερο χώρο να προστεθούν και δύο μικρά ηλεκτρικά μοτέρ, τα οποία θα ανεβάζουν ακόμα περισσότερο της επιδόσεις, και θα προσθέτουν και στοιχεία torque vectoring σε συνδυασμό με το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό στον πίσω άξονα. Κάτι που στην πράξη σημαίνει ότι η ZR1 θα είναι "τετρακίνητη" με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο.