Στράτα, στρατούλα… για τις νέες υβριδικές Ferrari (video)


Τα πρώτα τους «βήματα» κάνουν τα πρωτότυπα της Ferrari με το νέο υβριδικό σύνολο.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: VARRYX/ YOUTUBE
  • 5/10/2020

Η Scuderia μπορεί να έχει απογοητεύσει με τον αγωνιστικό της V6 στο πρωτάθλημα της Formula 1, αλλά θεωρείται σίγουρο πως στους κανονικούς δρόμους η Ferrari θα κλέψει την παράσταση με το νέο εξηλεκτρισμένο σύνολο το οποίο από μηχανολογικής άποψη θα αποτελεί ένα state-of-the-art σύνολο.

Συγκεκριμένα, ο νέος υβριδικός V6 θα περάσει κάτω από τον V8 της SF90 Stradale και θα τοποθετείται στα entry level μοντέλα της Ferrari. Δηλαδή κάτω από αυτά με τον V8 και τον V12. Πιθανότατα το μικρότερο μοτέρ των Ιταλών να μπει στην εισαγωγική έκδοση της Purosangue αφού έχει ήδη επιβεβαιωθεί η τοποθέτηση του V8 της SF90 Stradale.

Στο βίντεο θα δείτε κάποια πρωτότυπα μοντέλα να δοκιμάζονται στους δημόσιους δρόμους και φυσικά να είναι ντυμένα με το απαραίτητο καμουφλάζ δημιουργώντας σύγχυση στα αδιάκριτα βλέμματα.

Πάντως, μπορεί να δει κανείς τα κίτρινα αυτοκόλλητα, όχι αυτά με τους αριθμούς αλλά εκείνα με τον κεραυνό που προειδοποιούν για κύκλωμα υψηλής τάσης. Ποιος ξέρει, ίσως και να υπάρχει και plug-in υβριδική διάταξη προσφέροντας μια αυτονομία για περίπου 25-35 km.