Subaru Forester 2022: Με νέα συστήματα ασφαλείας και υβριδικό κινητήρα e-Boxer - Τιμές (Video)


Σημαντικά αναβαθμισμένο έρχεται το Subaru Forester για το 2022 στην Ευρώπη με ένα πακέτο 11 νέων τεχνολογιών ασφαλείας και βελτιωμένο υβριδικό σύστημα e-Boxer, πάντα με το διάσημο σύστημα τετρακίνησης της Subaru. Ποιά είναι η τιμή εκκίνησης στην ελληνική αγορά. 

  • 13/1/2022

Το Subaru Forester έρχεται σημαντικά αναβαθμισμένο για το 2022 στην Ευρώπη με ένα σύνολο νέων τεχνολογιών ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, αλλά και βελτιωμένο υβριδικό σύστημα. Παράλληλα, η ελληνική αντιπροσωπεία της ιαπωνικής φίρμας ανακοίνωσε και τις τιμές πώλησης του νέου Forester. 

Πιο συγκεκριμένα, το Forester του 2022 έρχεται εξοπλισμένο με στάνταρ την 4η γενιά του συστήματος EyeSight  Driver  Assist  Technology, το οποίο διαθέτει 11 συνολικά συστήματα ασφαλείας, τα 3 εκ των οποίων είναι εντελώς νέα. Αυτά περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αυτόματη υποβοήθηση έκτακτης ανάγκης στο σύστημα διεύθυνσης (Automatic Emergency Steering), προσαρμοζόμενο Cruise Control με υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας και αποφυγή αλλαγής λωρίδας που αναγνωρίζει τα όρια του δρόμου.

Επιπλέον, η Subaru αναβάθμισε το σύστημα παρακολούθησης του οδηγού που τον προειδοποιεί σε περίπτωση κόπωσης ή απόσπασης της προσοχής του. Αυτό επίσης ρυθμίζει αυτόματα την θέση οδήγησης, τη θέση των εξωτερικών καθρεφτών και το σύστημα κλιματισμού.

Τα σημαντικότερα νέα όμως έρχονται στο τεχνικό κομμάτι, όπου όλα τα νέα Forester που πωλούνται στην Ευρώπη το 2022 θα είναι εξοπλισμένα με το σύστημα τετρακίνησης AWD της ιαπωνικής εταιρείας και το υβριδικό σύστημα e-Boxer που συνδυάζει έναν 2λιτρο boxer κινητήρα βενζίνης με απόδοση 150 ίππων με ηλεκτρικό μοτέρ 16,7 ίππων και μπαταρία 13,5 kW. Η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία του συστήματος αγγίζει μόλις το 1,6 χιλιόμετρο και στάνταρ είναι το αυτόματο κιβώτιο Lineartronic.

Tο νέο Forester διαθέτει τρία προγράμματα οδήγησης, που εμπλέκουν ανάλογα τον θερμικό κινητήρα με τον ηλεκτροκινητήρα. Αυτά είναι τα EVDriving, στο οποίο για μικρές ταχύτητες (έως 40 χλμ./ώρα) και μικρές αποστάσεις (έως 1,6 χλμ.) χρησιμοποιείται αποκλειστικά ο ηλεκτροκινητηρας, το MotorAssistDriving, όπου σε μεσαίες ταχύτητες, τα δύο μοτέρ δουλεύουν παράλληλα για βέλτιστη απόδση και τέλος το EngineDriving, στο οποίο σε υψηλές ταχύτητες το όχημα κινείται αποκλειστικά μέσω του 2λιτρου boxer κινητήρα, φορτίζοντας παράλληλα την μπαταρία.

Όπως ανακοίνωσε η αντιπροσωπεία της Subaru, το νέο Forester διατίθεται στη χώρα μας με τιμή εκκίνσησης τα 39.990ευρώ για την βασική έκδοση. Αναλυτικά οι τιμές πώλησης του νέου SubaruForester:

Forester 2.0i-L Free: 39.990 ευρώ

Forester 2.0i-S Style: 44.970 ευρώ

Forester 2.0i-S Adventure: 48.390 ευρώ

Forester 2.0i-S – Premium: 50.350 ευρώ