Subaru Impreza εικοσαετίας πωλείται έναντι 94.000 δολαρίων


Τι κι αν έχουν περάσει 22 ολόκληρα χρόνια πάνω από τις μεταλλικές επιφάνειες του αμαξώματός του, το Subaru Impreza WR Sport του 1999 αποτελεί το ιερό δισκοπότηρο των φίλων και οπαδών της ιαπωνικής φίρμας.

  • 22/2/2021

Έχουν περάσει σχεδόν δεκατρία χρόνια από την ημέρα που η Subaru αποφάσισε να εγκαταλείψει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ με σκοπό να εξοικονομήσει πολύτιμους πόρους.

Κι όμως δεν υπάρχει κάποιος οπαδός της ιαπωνικής φίρμας που να έχει λησμονήσει την εικόνα των μπλε Subaru Impreza να οργώνουν τις ειδικές διαδρομές του WRC, γράφοντας τη δική τους χρυσή σελίδα στην ιστορία του θεσμού.

Βλέποντας, λοιπόν, ένα ούτως ή άλλως σπάνιο Impreza RB5 WR Sport να βγαίνει προς πώληση δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε ασυγκίνητη.

Η συγκεκριμένη έκδοση δημιουργήθηκε από τη Subaru το 1999 για να γιορτάσει την επιστροφή του Richard Burns στην ομάδα της Prodrive. Τα αρχικά RB προέρχονται από τα αρχικά του Βρετανού οδηγού ενώ το 5 ήταν ο αριθμός με τον οποίο αγωνιζόταν.

Το Subaru Impreza RB5 WR Sport έμελλε να αποτελέσει το αντίπαλο δέος του Mitsubishi Lancer Evo Tomi Makkinen Edition, ωστόσο τα μόλις 444 που παράχθηκαν το καθιστούν ακόμα πιο σπάνιο και ενδεχομένως πολύτιμο.

Ένα ακόμα στοιχείο που καθιστά το συγκεκριμένο Impreza μοναδικό είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα, καθώς με μόλις 4.000 μίλια στο οδόμετρό του -περίπου 6.500 χιλιόμετρα- είναι σαν να έχει βγει… χθες από τη γραμμή παραγωγής.

Με δίλιτρο-υπερτοφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης απόδοσης 240 ίππων το Impreza RB5 έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του στη Μ. Βρετανίας περνώντας τον χρόνο του σε ένα άκρως προστατευμένο περιβάλλον. Πρόσφατα το ασημί Subaru «μετακόμισε» στο Hong Kong, απ’ όπου και αναζητά το νέο ιδιοκτήτη του.

Μπορεί, λοιπόν, τα 94.000 δολάρια να είναι πολλά για ένα… Impreza 20ετίας, ωστόσο, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα βρεθεί κάποιος να εκταμιεύσει το συγκεκριμένο πόσο ώστε ν προσθέσει στη συλλογή του.