Supermini με χώρο αποσκευών 410 lt και αρχική τιμή 15.630€ (photos)


Είθισται ο υποψήφιος αγοραστής ενός αυτοκινήτου που αναζητά την ευρυχωρία να κοιτάζει κυρίως προς τις μεγάλες κατηγορίες. 

  • 29/8/2022

Στην ελληνική αγορά, ωστόσο, υπάρχει ένα supermini που μπορεί και προσφέρει άνετους χώρους καθώς και ένα πορτ μπαγκάζ που φτάνει τα 410 lt! Μάλιστα, όλα αυτά τα συνδυάζει με μία ασυναγώνιστη τιμή που ορίζεται στη βασική έκδοση στις 15.630€.

Ο λόγος για το Dacia Sandero Streetway που μπορεί να μην προκαλεί κύματα ενθουσιασμού με την πρώτη ματιά, όμως δίνει πειστικές απαντήσεις αφού αποτελεί μία πρόταση απλή, εύχρηστη και αρκετά προσιτή για τα δεδομένα που ισχύουν στην αγορά.

Το τρίτης γενιάς Sandero βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B του ομίλου Renault Alliance και την μοιράζεται με άλλα μοντέλα των εταιρειών που την απαρτίζουν όπως το Renault Clio και το Nissan Juke.

Στην περίπτωση του Sandero Streetway το μεταξόνιο έχει μήκος 2.604 mm και αυτός ο αριθμός έχει παίξει καθοριστικό ρόλο του στην ευρυχωρία που προκύπτει στην καμπίνα. Είναι χαρακτηριστικό πως το μοντέλο διαθέτει έναν τεράστιο χώρο αποσκευών που αντιστοιχεί στα 410 lt ενώ μπορεί να φτάσει έως και τα 1.455 lt με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Η συγκεκριμένη χωρητικότητα ισχύει και για την LPG έκδοση που έχει αρχική τιμή τις 16.210€ αφού η Dacia πήρε την απόφαση να τοποθετήσει το επιπλέον ρεζερβουάρ (40 lt) στη θέση που βρισκόταν η ρεζέρβα και να διατηρήσει τον μεγάλο χώρο αποσκευών. Tο ντεπόζιτο της βενζίνης έχει χωρητικότητα 50 lt και συνδυαστικά εξασφαλίζουν στον αυτοκίνητο, σύμφωνα με την Dacia, μια θεωρητική μέγιστη αυτονομία μεγαλύτερη από 1.300 km.

Στο κομμάτι της κατανάλωσης ο κατασκευαστής έχει ανακοινώσει ότι σε μικτή φάση και σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP το Sandero Streetway “καίει” από 5,2 lt έως 6,2 lt βενζίνης στα 100 km ενώ στην περίπτωση του LPG έχουμε 6,7 lt για την ίδια απόσταση.

Όπως προαναφέραμε η πρακτικότητα είναι επίσης ένας τομέας που προκαλεί θετική εντύπωση. Για παράδειγμα, οι πόρτες ανοίγουν σε ευρεία γωνία και διευκολύνουν το μπες-βγες, ειδικά όταν υπάρχει παιδικό κάθισμα, το μενού στην έγχρωμη οθόνη αφής είναι απλό στον χειρισμό του, ενώ ο χαρακτηριστικός πολυδιακόπτης για το ηχοσύστημα στην κολόνα του τιμονιού παραμένει σημείο αναφοράς για την ευκολία του οδηγού.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο τρικύλινδρος turbo κινητήρας TCe 90 του 1,0 λίτρου που αποδίδει 90 PS (στην περίπτωση του LNG η δύναμη αυξάνεται στους 100 PS) και συνδυάζεται είτε με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων είτε με CVT. Τα διαθέσιμα εξοπλιστικά πακέτα είναι δύο, το Essential και το Expression.

Μεταξύ άλλων στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται:

  • Ενεργό Σύστημα Πέδησης Έκτακτης Ανάγκης (AEBS)
  • Αερόσακοι πλευρικοί και τύπου κουρτίνας εμπρός και πίσω
  • Σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών
  • Air Condition με φίλτρο γύρης και μικροσωματιδίων
  • Cruise Control με Speed Limiter
  • Διακόπτης ECO
  • Πίνακας οργάνων με οθόνη TFT 3,5 ιντσών
  • Εμπρός προβολείς Full LED Pure Vision σε σχήμα "Y"
  • Αυτόματη λειτουργία φώτων
  • Σκούρα τζάμια

Δείτε τον αναλυτικό τιμοκατάλογο του Dacia Sandero Streetway

ΈκδοσηΤιμή
1.0 TCe 90 PS Essential15.630€
1.0 TCe 90 PS Expression16.170€
1.0 TCe 90 PS Expression CVT17.870€
1.0 TCe 100 PS LPG Essential16.210€
1.0 TCe 100 PS LPG Expression16.670€