Suzuki Misano Concept: Yβριδικό διθέσιο cabrio με τιμόνι μοτοσυκλέτας! [Video]


Μια ενδιαφέρουσα μελέτη για ένα πρωτοποριακό μικρό ανοικτό αυτοκίνητο παρουσίασαν φοιτητές του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Σχεδιασμού (IED) στο Τορίνο.

  • 30/4/2021

Ανεξάρτητα εάν μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία προοπτική για να μπει στη γραμμή παραγωγής, εν τούτοις το Misano concept που «δανείζεται» το όνομά του από τη διάσημη ιταλική πίστα στο Rimini, κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελέσει έναν άξιο διάδοχο, του Cappuccino, του roadster της Suzuki των 90’s, καθώς είναι μικρό σε διαστάσεις, είναι διθέσιο, καμπριολέ και σε κάθε περίπτωση αποπνέει έναν νεανικό χαρακτήρα.

Φυσικά και τροφοδοτείται με μπαταρίες, το Misano concept είναι αποτέλεσμα φοιτητών του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Σχεδιασμού (IED) στο Τορίνο και είναι ευφάνταστο, καθώς αποτελεί έναν συνδυασμό αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας, τομείς που η Suzuki διαπρέπει.

Οι διαστάσεις του Misano παραπέμπουν σε αυτοκίνητο και μάλιστα στο Mazda MX5 (!) μια και το μεταξόνιο είναι 2,6 μέτρα, το συνολικό μήκος είναι 4 μέτρα, το πλάτος είναι 1,75 μέτρα, αλλά το ύψος είναι μόνο 1 μέτρο, καθώς δεν υπάρχει οροφή ενώ το παρμπρίζ αφορά σε ένα μικρό διαφανές «γείσο» σε στυλ μοτοσυκλέτας.

Όπως ακριβώς σε ένα δίτροχο, ο συνοδηγός κάθεται πίσω από τον οδηγό, συγκεκριμένα στην αριστερή πλευρά, καθώς στην δεξιά υπάρχει ένα κάλυμμα για το χώρο των μπαταριών και των αποσκευών. Μια αίσθηση μοτοσυκλέτας δίνει και το γεγονός ότι δεν υπάρχει τιμόνι με στεφάνι, μια και ο οδηγός μπορεί να χειριστεί το Misano concept  από δύο χειρολαβές, όπως σε μια… Hayabousa!

Πληροφορίες περί απόδοσης, ηλεκτρικής αυτονομίας ή άλλων τεχνικών χαρακτηριστικών δεν υπάρχουν για το Misano concept που θα μπορούσε να αποτελέσει την απαρχή της Suzuki για τη δημιουργία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αποτελώντας τη βάση για μικρά electric cars.

Η Ινδία παραμένει τη βασική αγορά της Suzuki, όπου η μάρκα Maruti Suzuki πούλησε περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια οχήματα πέρυσι, και όπου η μαζική μετάβαση σε ηλεκτρικά οχήματα είναι απίθανο να πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον. Δεν συμβαίναι το ίδιο στις αναπτυγμένες αγορές για τη διάδοση της ηλεκτροκίνησης. Εδώ, η Suzuki μπορεί να βασιστεί σε συμμαχία με την Toyota, η οποία ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2016 όταν συμφωνήθηκε να ανταλλάξουν μετοχές: η Toyota έλαβε το 4,94% των μετοχών της Suzuki, ενώ το μερίδιο της Suzuki στην Toyota αντιπροσωπεύει το 0,2%.