Suzuki Swift 2022: Οι πρώτες πληροφορίες για τη νέα γενιά


Νέος σχεδιασμός και υβριδική τεχνολογία για τη νέα γενιά του Suzuki Swift που θα έρθει το 2022 και διατηρεί την πιο hot έκδοση Sport. 

  • 11/5/2021

Η ανάπτυξη και ο σχεδιασμός της νέας γενιάς του Suzuki Swift είναι ήδη σε εξέλιξη. Το πιο εμπορικό μοντέλο της Suzuki θα υποβληθεί σε μια εκτεταμένη ανανέωση γεμάτη με σημαντικά νέα χαρακτηριστικά. Θα κάνει το ντεμπούτο του το 2022, ενώ η πιο δυνατή έκδοση Sport, θα είναι κανονικά διαθέσιμη.

Η τρέχουσα γενιά του Suzuki Swift ήρθε στην Ευρώπη το 2017. Από την εισαγωγή της, περισσότερες από 200.000 μονάδες έχουν κυκλοφορήσει στην γηραιά ήπειρο. Φυσικά είναι ένας από τους κεντρικούς πυλώνες στους οποίους βασίζεται εμπορικά η Suzuki. Τώρα, στο μέσο της εμπορικής του ζωής ήρθε η ώρα για τη Suzuki να ξεκινήσει την προετοιμασία της νέας γενιάς του Swift.

Από την μακρινή Ιαπωνία, έχει προκύψει μια σειρά πληροφοριών που μας επιτρέπει να δούμε μερικά από τα μυστικά που κρύβει η νέα γενιά Swift. Έρχεται μια ολοκληρωμένη ανανέωση στην εμφάνιση, αλλά η Suzuki έχει την πρόθεση να διατηρήσει ανέπαφη την αρχική ιδέα και φιλοσοφία του μοντέλου. Στη βάση θα υπάρξουν αλλαγές. Δεν είναι απολύτως σαφές εάν θα χρησιμοποιηθεί μια νέα πλατφόρμα ή απλά η εταιρεία θα επικεντρωθεί σε σειρά βελτιώσεων στην αρχιτεκτονική από το τρέχον μοντέλο.

Ο εξωτερικός σχεδιασμός δεν θα υποστεί ριζικές τροποποιήσεις. Θα είναι φυσική συνέχεια της τρέχουσας γενιάς κάτι που για τη Suzuki, είναι ένα από τα πλεονεκτήματα της σειράς Swift. Ωστόσο, θα υιοθετήσει μια ολόκληρη σειρά χαρακτηριστικών που της επιτρέπουν να ανταποκρίνεται στα «πρότυπα» της νέας φιλοσοφίας σχεδιασμού της μάρκας.

Το ταμπλό, η κεντρική κονσόλα και το πιλοτήριο θα επανασχεδιαστούν. Το νέο Swift θα διαθέτει αυξημένη συνδεσιμότητα στα πρότυπα της εποχής, ενώ θα επεκταθεί η λίστα των συστημάτων υποστήριξης οδηγού.

Όσον αφορά το μηχανικό κομμάτι, το τεχνικό μέρος θα είναι πολύ παρόμοιο με αυτό του τρέχοντος μοντέλου. Με άλλα λόγια, μια σειρά βενζινοκινητήρων με ελαφριά υβριδική τεχνολογία (MHEV) που θα επιτρέπει την χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπή ρύπων μαζί με ένα υψηλό επίπεδο απόδοσης.

Suzuki Swift Sport 2023  

Κάτω από το καπό της νέας γενιάς Swift Sport θα είναι ένας βενζινοκινητήρας Boosterjet 1,4 λίτρων με ισχύ που θα ξεπερνά το φράγμα των 130 ίππων. Με τον τρόπο του θα εισαχθεί και στην ηλεκτροδότηση χάρη στην τεχνολογία mild hybrid 48V SHVS της Suzuki. Και παρόλο που θα συνδυαστεί με ένα 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, στην ατζέντα υπάρχει και ένα αυτόματο κιβώτιο με τον ίδιο αριθμό σχέσεων.

Πότε θα αποκαλυφθεί; Η νέα γενιά του Swift αναμένεται να λανσαριστεί τον Ιούλιο του 2022. Θα φτάσει στους ευρωπαίους αντιπροσώπους ως μοντέλο του 2023 και η παραλλαγή Sport θα αποκαλυφθεί περίπου ένα χρόνο αργότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δοκιμάζουμε το νέο Suzuki Swift 1.2 Hybrid

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον κόσμο του αυτοκινήτου.