Σχεδιαστικά πειράματα με μία διαφορετική Bentley


Το Centanne Concept είναι από αυτά τα σχεδιαστικά πρότζεκτ που αναζητούν την επόμενη μέρα.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 9/3/2020

Αν γυρίσουμε πίσω στο χρόνο θα δούμε πολλά concept cars τα οποία την εποχή που παρουσιάστηκαν έδειχναν εντελώς άκαιρα. Αν δούμε όμως μερικά από αυτά σήμερα θα διαπιστώσουμε πόσο μπροστά ήταν από την εποχή τους δείχνοντας την επόμενη (τουλάχιστον σχεδιαστικά) μέρα. Τα σχεδιαστικά τμήματα των κατασκευαστών αναζητούν συνεχώς το επόμενη σχεδιαστικό βήμα.

Ειδικά στη νέα εποχή που φέρνει η ηλεκτροκίνηση με τα πιο ευέλικτα σχήματα και διαμορφώσεις. Μάλιστα, πέρα από τις εταιρικές προσπάθειες υπάρχουν και ανεξάρτητες, όπως του Joseph Robinson που μας παρουσιάζει αυτό το ενδιαφέρον shooting brake με τις πίσω ανοιγόμενες πόρτες. Την προσοχή τραβούν οι μεγάλες κρυστάλλινες επιφάνειες, η εμφατική μάσκα και το γενικότερο, ομολογουμένως αμφιλεγόμενο ντιζάιν.

Φυσικά η Centanne είναι ηλεκτροκίνητη με τα μοτέρ ενσωματωμένα στους τροχούς ώστε να υπάρχουν υψηλά επίπεδα ευρυχωρίας και πρακτικότητας σε συνδυασμό με τις μπαταρίας που βρίσκονται «ξαπλωμένες» στο δάπεδο. Στο σημείο αυτό να πούμε πως ήδη η Bentley έχει επίσημα ανακοινώσει πως θα προχωρήσει στην παραγωγή του πρώτου της πλήρως ηλεκτρικού αυτοκινήτου το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2025.