Σχεδιάζοντας το αυτοκίνητο της Apple


To αυτοκίνητο της Aplle επιστρέφει στο προσκήνιο της επικαιρότητας χάρη στο φιλόδοξο σχεδιαστικό project του Dejan Hristov.

  • 10/6/2020

Μπορεί η Apple εγκατέλειψε το project το οποίο και θα οδηγούσε στη γραμμή παραγωγής το πρώτο τετράτροχο στην ιστορία της, το αυτοκίνητο του αμερικανικού κολοσσού ωστόσο εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο μελέτης για τους απανταχού σχεδιαστές.

Πριν από μερικά χρόνια, η απόφαση της Apple να προχωρήσει στην εξέλιξη και την παραγωγή του δικού της αυτοκινήτου είχε σοκάρει την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, μιας και το μέγεθος και ροπή προς την καινοτομία του αμερικανικού κολοσσού φάνταζαν ικανά να αλλάξουν μια για πάντα τις ισορροπίες στο παγκόσμιο αυτοκινητιστικό στερέωμα.

Για άγνωστους μέχρι σήμερα λόγους, η Apple έκανε πίσω και τα χαμόγελα επέστρεψαν στα πρόσωπα των άσπονδων εχθρών της, οι οποίοι μπορούσαν να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους χωρίς να κρέμεται η δαμόκλειος σπάθη ενός πραγματικού τεχνολογικού γίγαντα πάνω από τα κεφάλια τους.

Το γεγονός, βέβαια, ότι η Apple δεν προχώρησε όσο θα θέλαμε με το project που έγινε γνωστό και ως Titan δεν σημαίνει ότι απανταχού σχεδιαστές σταμάτησαν να οραματίζονται ένα αυτοκίνητο που θα έφερε στις μεταλλικές επιφάνειές του το γνωστό σε όλους… μηλαράκι.

Το τελευταίο χρονικό iCar ανήκει στον Dejan Hristov, o οποίος και ακολούθησε τη λογική της «κάψουλας» στην προσπάθειά του να δώσει σάρκα και οστά σε ένα αυτόνομο και αμιγώς ηλεκτρικό όχημα που μοιάζει να έρχεται από το μέλλον χωρίς παρόλα αυτά να απέχει σημαντικά από το παρόν.

Ο «Τιτάνας» της Apple έμεινε στα χαρτιά όπως στα χαρτιά πρόκειται να μείνει και το δημιούργημα του Dejan Hristov